1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAZBATA İŞLEMLERİ
MAZBATA İŞLEMLERİ

MAZBATA İŞLEMLERİ

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, dün sona eren mazbata işlemlerini askıya alma süresini, Maliye Bakanı’nın ricası üzerine 31 Ekim tarihine kadar uzattığını açıkladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, dün sona eren mazbata işlemlerini askıya alma süresini,  Maliye Bakanı’nın ricası üzerine 31 Ekim tarihine kadar uzattığını açıkladı.

Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur yaptığı yazılı açıklamada, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun, Maliye Bakanlığı’nca yapılan yasa çalışmalarının tamamlanmasına da yardımcı olmak amacıyla, Ekim ayındaki dini ve resmi tatil günlerini de dikkate alarak,  mazbata işlemlerinin 31 Ekim tarihine kadar askıya alınması yönünde tavsiye kararı  aldığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “16 Eylül Pazartesi günü Sayın. Maliye Bakanı, Yönetim Kurulu Başkanımızı arayarak konu yasa tasarısı üzerinde Birlik tarafından verilen önerileri de dikkate alarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını, yakın bir zamanda bu çalışmanın ilgili Meclis komitesinde ele alınacağını, komiteye bizim de katılarak katkı koymamızı arzu ettiklerini ifadeyle, daha önce Bankalar Birliği tarafından alınan tavsiye kararı çerçevesinde bankaların 16 Eylül, 2013 tarihine kadar mazbata işlemi yapmama yönündeki uygulamalarının, yine Birlik Yönetiminin uygun görmesi halinde alınacak bir tavsiye kararı ile 31 Ekim tarihine kadar uzatılması yönünde desteğimizi rica etmiştir” 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.