1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEB VE KTEV ARASINDA OKUL KANTİNLERİNİN İŞLETMESİ İLE İLGİLİ PROTOKOL İMZALANDI
MEB VE KTEV ARASINDA OKUL KANTİNLERİNİN İŞLETMESİ İLE İLGİLİ PROTOKOL İMZALANDI

MEB VE KTEV ARASINDA OKUL KANTİNLERİNİN İŞLETMESİ İLE İLGİLİ PROTOKOL İMZALANDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı arasında okul kantinlerinin işletilmesi ile ilgili protokol imzalandı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı arasında okul kantinlerinin işletilmesi ile ilgili protokol imzalandı.

Mili Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre protokole  Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özgü imza koydu.

Bakan Arabacıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, okul kantinlerinin işletmesinin bu yıl da yapılan bu protokol ile yenilendiğini,  toplamda 70 kantinin bu bağlamda protokol kapsamına girdiğini, vakfın okul kantinlerini üç değişik yöntemle çalıştıracağını belirtti.
Arabacıoğlu sözleşme koşullarıyla ilgili bilgiler de verdi:

“İmzalanan protokol uyarınca vakıf kendi personeli ile çalıştırdığı kantinlerden elde ettiği brüt gelirin % 10’unu okullara verecek;  kantinleri özel işletmecilere kiralayabilecek, kira bedelinin  de % 80’ini okullara verecek.

Vakıf, Yap-İşlet-Devret usulüyle kantinleri kendi personeliyle çalıştırabilecek veya Bakanlık onayı ile özel işletmecilere kiralayabilecek. Vakıf, kendi personeli ile Yap-İşlet-Devret usulüyle kantinleri çalıştırması durumunda elde ettiği brüt gelirin % 10’unu okullara verecek. Vakfın, kantini özel işletmecilere Yap-İşlet-Devret usulüyle kiralaması durumunda ise kira bedelinin % 80’ini okullara verecek.”

İmzalan protokolün bir  yıllık olduğunu ve eski protokollere göre iki farklı konu olduğunu da vurgulayan Arabacıoğlu, kiraların ödenmemesi ile ilgili bir sorun yaşanacak olursa o okulda ikinci bir kantin açma girişimi olabileceğini, sözleşme ile özele devredilen kantinlerin alan kişi tarafından çalıştırılabileceğini, yanında çalıştıracağı kişiler olması durumunda ise polisten iyi hal raporu ve sağlık raporu alınmasının şart olacağını kaydetti.

ÖZGÜ

KTEV Başkanı Mustafa Özgü ise KTEV’in kuruluş sebebinin eğitime katkı olduğunu, 1995 yılından bu yana vakıf olarak kantinlerin işletmesinden elde edilen gelirler ile eğitime katkı koyduklarını söyledi.

Bugün  imzalanan protokol ile bu hizmetlerinin  1 yıl daha ileri taşınacağını ifade eden Özgü,  elde edilen gelirler ile burs ve alt yapı gibi çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.