1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MECBUREN DENİZE DÖKÜLÜYOR”
“MECBUREN DENİZE DÖKÜLÜYOR”

“MECBUREN DENİZE DÖKÜLÜYOR”

Tuvalet atıklarını denize boşalttıklarını saklamayan Düzce,

A+A-

 

“KARADAKİ PİSLİK DE DENİZE GİDİYOR”

Tekne sahipleri, denizi kirlettikleri iddialarına şöyle yanıt veriyor

Yaz günlerinin tercih edilen aktiviteleri olan tekneler, “atıklarıyla denizi kirletiyor” eleştirilerine maruz kalırken, tekne sahipleri bu iddiaları reddediyor. Tekne sahibi Mehmet Düzce, ‘‘sadece bizim değil, karadaki atıklar da açık denize gidiyor. Turizm Bakanlığından rica ediyoruz Tekne İşletmeciliğine petrolden bile daha fazla yoğunluk verilmeli.

Çünkü bizler sezonluk işçiyiz. Liman Derneği aracılığıyla Turizm Bakanlığına bu konudaki sıkıntılarımızı aktardık ve dilekte bulunduk ancak bize geri dönülmedi. Turizm Bakanlığının bize destekte bulunmasını istiyoruz’’ diyor.


Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan tekneler, kimi zaman olumsuz haberlerle gündeme geliyor. Denizi kirlettikleri için eleştiri oklarının hedefi olan, en küçüğü 30-40 kişilik tur teknelerinde sabah 10:30’dan akşam 16:30’a kadar denizin ortasında güneşleniyor ve Girne’nin birbirinden güzel koylarında yüzülebiliyor.

‘DENİZ AKTİVİTELERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ’
Mehmet Düzce teknelerini Türkiye’den getirtirmiş. Bu işi müşteriye hizmet amaçlı tekne getirdiğini ifade eden Düzce, ‘‘Müşteriye hizmet amaçlı tekneler getirdik. Mutfağıyla, tuvaletiyle her şey tam anlamıyla mükemmel. Yerli halk gün geçtikçe artıyor. İnsanlar bir tek plaja gideceğine tekne turunu seçiyorlar. Tek plaja verecekleri ücret ile teknede 3,4 koy birden gezebiliyor’’ diyor.


Fiyatlardaki oynamalarınnedenini şu sözlerle açıklıyor Düzce: ‘‘ Fiyat konusunda çok oynama oluyor, 15 sene önce 20 Pounddu. Günümüzde müşteri azlığından bazen 10 pounda bile düşüyor. Serbest piyasadan dolayı denetim yok.’’ 

“MECBUREN DENİZE DÖKÜLÜYOR”
Tuvalet atıklarını denize boşalttıklarını saklamayan Düzce, bunu mecburen yaptıklarını ifade ederek şöyle diyor: ‘‘Karadaki atıklar da açık denize gidiyor.Turizm Bakanlığından rica ediyoruz. Tekne İşletmeciliğine petrolden bile daha fazla yoğunluk verilmeli. Çünkü bizler sezonluk işçiyiz. Liman Derneği aracılığıyla Turizm Bakanlığına bu konudaki sıkıntılarımızı aktardık ve dilekte bulunduk ancak bize geri dönülmedi. Turizm Bakanlığının bize destekte bulunmasını istiyoruz.’’ 

“ÜÇ MİL ÖTEYE BIRAKIYORUZ”
Tekne kaptanı İsa Işık ise atıklar konusunda şu cevabı veriyor: ‘‘Tuvalet atıklarını mecburiyetten en az 3 mil uzaklıktaki açık denize bırakıyoruz. Bu bizimde işimize gelmiyor. Bazı şeyler üstten geçiliyor.’’


Bu işi yapabilmek için deniz kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen kaptan: ‘‘öncelikle can güvenliği sağlanmalı. Çünkü teknem benim evimdir’ diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘‘Sizler nasıl evinize gelen misafire hizmette kusur etmek istemezsiniz bende öyleyim. Müşterileri memnun etmekten başka bir amacımız yok.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.