1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECBUREN ÖZEL KLİNİĞE...
MECBUREN ÖZEL KLİNİĞE...

MECBUREN ÖZEL KLİNİĞE...

Tüm kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde yapılan uyarı grevi...

A+A-

 

Tüm kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde yapılan uyarı grevi nedeniyle Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hizmetler durdu.

Grevden haberi olmayarak sabahın erken saatlerinde doktor randevusuna yetişmeye çalışan hastalar, geri döndü.

Eczane, Acil Servis ve Tahlil Laboratuarı çalışmalarına devam ederken Poliklinikteki koridorlarda büyük sessizlik hâkimdi.

Hastalar ne dedi?

Çiler Çakmak: “Randevumuz vardı, sabah 09.30’da geldik, tam kaydımızı yapacaklardı ki bir kadın gelip görevliyi uyardı, grev olduğunu ve doktor olmadığını söyledi. Bunun içindekilerin de birbirinden haberi yok. Birlik olmadan nasıl başarı elde edebilirler ki? Tüm sektör olarak, memurundan doktoruna hepsi ayni zamanda birlik olup seslerini duyurmalılar bence. Bu sayede halk da artık zarar görmez. Düzgün çalışan bir sistem olsa, en azından randevulu hastaları arayıp grev var diye uyarsalar olmaz mıydı? Ama böyle düzgün sistem nerde? Ancak da televizyonda, gazetede okumadınız mı diyerek bir de üstüne bizi suçluyorlar, bizdeki sistem bu”

Söğüda Adacan: “Personelde birlik yok, randevumuz vardı iptal oldu, birisi arayıp söyledi de, perişan olduk, günümüz boşa gitti. Başka gün ileriki tarihe randevu alıp yeniden geleceğiz, böyle iş mi olur?”

Armağan Bektaşi: “Doktorların yetersiz olduğunu duyuyoruz, neden kaynaklanıyor bilemiyorum bunun önüne geçilmeli, doktorların hastaları ile daha çok ilgilenmeleri gerekiyor. Hastanede işini bitirip özelde kliniğine gitmek için can atan doktorlar olmamalı.”

Sabrina Straeta: “Sağlıkta çok fazla bozukluk olduğunu görüyoruz. Röntgen çektim, kolum kırık, alçıya alınacak diye saatlerdir bekliyorum ama çok sıra var, kimse ilgilenmiyor ve acı çekiyorum, ben de mecburen kaçtım, özel kliniğe gidiyorum.”

Poliklinikteki koridorlarda büyük sessizlik hâkimdi

Sabahın erken saatlerinde doktor randevusuna yetişmeye çalışan hastalar, grevden dolayı geri döndü.  

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.