1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEÇHUL HASTALIK DAVARI YOK ETTİ
MEÇHUL HASTALIK DAVARI YOK ETTİ

MEÇHUL HASTALIK DAVARI YOK ETTİ

Meçhul hastalık davarı yok etti

A+A-

Bir türlü önü alınamayan hastalık nedeniyle, iki yılda 150 hayvanlık davarın yarıdan fazlası telef oldu
 
Ayşe BULUT

Yeşilköy’de küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Ömer Güler’in, 150 koyunluk davarı iki yıldır süren meçhul bir hastalık nedeniyle büyük oranda telef oldu.

Ömer Güler, bir türlü hastalığın önünü alamadığını belirterek, hayvanların iki yıl önce ölmeye başladığını ve hastalığın ne olduğunun hala teşhis edilemediğini söyledi.

Güler, yüze yakın koyunun öldüğü hastalığın önce kaşıntı ile başladığını ve hayvanın iki-üç ay içinde acı içerisinde öldüğünü anlatarak, hayvanların başına geleni şöyle anlattı:

“Hastalık, koyunlarda bir kaşıntı başlayıp yaklaşık iki-üç ay içinde onları öldürüyor. Hayvanlar kaşıntıdan duvarlara, ağaçlara, dikenli tellere sürünüyor, kendi kendilerini ısırıyor. Üç ay boyunca süren bu mücadelede bir gün yere yatan koyun, artık yerden kalkamayarak ölüyor.”

Visna dediler

Ölen koyunlardan alınan parçaların Lefkoşa’ya laboratuara gönderildiğini, laboratuarın ise hayvanlara “Visna” hastalığı teşhisini koyduğunu belirten Ömer Güler, bu hastalığın tedavisinin olduğunu ve hayvanları öldürmediğini vurguladı.

Güler, kendisinin Scarpie hastalığından şüphe ettiğini söyleyerek, “Tarım Bakanı’na, bakanlık yetkililerine sesleniyorum, ne olur bu konuyla ilgilenip bana bir yardımcı olun, bu ölümlerin nedeninin ne olduğunu teşhis edelim” şeklinde konuştu.

Ömer Güler, hayvanlarından elde ettiği gelirle üç çocuk okuttuğunu anlatarak, şimdi hayatını idame ettirmekte zorlandığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.