1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS 7 SAAT KIBRIS'I KONUŞTU...
MECLİS 7 SAAT KIBRIS'I KONUŞTU...

MECLİS 7 SAAT KIBRIS'I KONUŞTU...

MECLİS 7 SAAT KIBRIS'I KONUŞTU...

A+A-

AKINCI, TÜM TARAFLARI MEMNUN EDECEK, HALKIN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA “EVET” DİYECEĞİ BİR REFERANDUM HEDEFLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

SİBER: “BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ… AKSİ DURUMDA KAOS OLUR”

SOYER: “ORTAK AKLIN OLUŞMASINA KATKI KOYAN BİR TOPLANTI OLDU”

DENKTAŞ: “ÇOK DA RAHAT DEĞİLİZ”

ANGOLEMLİ: “YÖNETİM VE GÜÇ PAYLAŞIMI KONUSUNDA YÜZDE 80 ANLAŞMAYA VARILDI”
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tüm tarafları memnun edecek, halkın gönül rahatlığıyla “evet” diyeceği bir referandum hedeflediklerini söyleyerek, sürecin Meclis, hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çağrısıyla toplanan Cumhuriyet Meclisi’nin Kıbrıs konusundaki özel birleşimi yaklaşık 7 saat sürdü.

Akıncı, bugün uzun ve yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ayrıntılı bilgi verdiğini, fikirlerin konuşulduğunu, gelişmelerin paylaşıldığını söyledi.

Toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Milletvekili Ferdi Sabit Soyer basına açıklama yaptı.

AKINCI: “SÜRECİ TEK BAŞINA YÜRÜTMÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu tür toplantıların artarak tekrarlanacağını belirtti. Müzakere sürecinin tek başına değil Meclis, hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütüldüğünü belirten Akıncı, salı günü de sivil toplum örgütlerine süreçle ilgili bilgi vereceğini ifade etti.

Akıncı, tüm tarafları memnun edecek, halkın gönül rahatlığıyla “evet” diyeceği bir referandumu hedeflediklerini vurguladı.

SİBER: “BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de 7 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i bilgilendirdiğini kaydetti. Bilgilendirmenin önemine işaret eden Siber, yeterli bilgi olmadığında kaosun ortaya çıktığını ifade etti.

Siber, hedefin Kıbrıs Türk halkının çözümle bugün olduğundan daha güzel bir geleceğe ulaşılması olduğunu belirtti.

DENKTAŞ: “ÇOK DA RAHAT DEĞİLİZ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Kıbrıs sorununa ilişkin ayrıntılı bilgi aldıklarını belirtti. Toplantıda görüşlerini anlattığını, bunların tutanaklara geçtiğini söyleyen Denktaş, “DP-UG olarak çok da rahat değiliz” dedi.

ANGOLEMLİ: “YÖNETİM VE GÜÇ PAYLAŞIMI KONUSUNDA ÇOK İLERLEME SAĞLANDI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli de, Akıncı’nın Meclis’e Kıbrıs konusunda ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.

Halkın mülkiyet konusunda endişeleri olduğuna işaret eden Angolemli, taraflar arasında bu konuda henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Angolemli, tarafların kriterleri belirleme süreci içinde olduklarını söyleyerek, halkın endişe etmemesi gerektiğini kaydetti.

Yönetim ve güç paylaşımı konusunda çok ilerleme sağlandığına değinen Angolemli, “Bu konuda yüzde 80 anlaşmaya varıldı” dedi.

Angolemli, konjonktür değişmeden Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak gerektiğini söyleyerek, gidişatın iyi olduğunu belirtti.

SOYER: “ORTAK AKLIN OLUŞMASINA KATKI KOYAN BİR TOPLANTI OLDU”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise, Akıncı’nın Meclis’e önemli bilgiler verdiğini, yararlı bir toplantı olduğunu söyledi.

Soyer, “Ortak aklın oluşmasına katkı koyan bir toplantı oldu” diye konuştu.

Bölgede yaşanan olayların Doğu Akdeniz’de güç ilişkilerinin farklılaşacağını gösterdiğini söyleyen Soyer, bu durumda Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir anlaşma sağlanmasının öneminin arttığını kaydetti.

Soyer, verimli bir sonuç alınacağına inandığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.