1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MECLİS AÇILINCA BRTK’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILAR GİDERİLMEYE ÇALIŞILACAK”
“MECLİS AÇILINCA  BRTK’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILAR GİDERİLMEYE ÇALIŞILACAK”

“MECLİS AÇILINCA BRTK’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILAR GİDERİLMEYE ÇALIŞILACAK”

Erk, Meclisin açılmasının ardından BRTK içinde bulunduğu sıkıntıların süratle giderilmeye çalışılacağını vurguladı.

A+A-

ERK: “MECLİSİN AÇILMASININ ARDINDAN BRTK’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILAR SÜRATLE GİDERİLMEYE ÇALIŞILACAK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Meclisin açılmasının ardından Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) içinde bulunduğu sıkıntıların süratle giderilmeye çalışılacağını vurguladı.

CTP-BG’nin şimdiki Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, Örgütlenmeden Sorumlu Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) üyesi olduğu dönemlerde BRTK çalışanlarına bir takım sözler verdiğini ve bu sözlerin tutulması gerektiğini belirten Erk, “Başbakanımız geçmişte verdiği sözleri tutacaktır” dedi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Erk, Salih Sakallı başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) heyetini kabul ederek çalışanların sıkıntılarını dinledi.

“DEVLET TARAF OLUP ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Kurumun elektriklerinin kesilmesi konusuna değinen Kutlay Erk, elektrik borçlarının bazı kamu kuruluşlarının ve belediyelerin de sorunu olduğunu söyleyerek “Yıllar itibarıyla ödenmeyen elektrik borçlarının tahsilâtının yapılması zor ancak KIB-TEK’in de bir şekilde bu parayı alması gerekiyor” dedi.

Devletin böyle durumlarda taraf olup çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayan Erk, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı’nın istifa ettiğine yönelik beyanların da gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, Yönetim Kurulu Başkanı’nın görev süresinin dolduğunu hatırlattı.

Hükümetin BRTK Yönetim Kurulu Başkanlığı mevkisine atama yapması gerektiğine dikkat çeken Erk, buraya BRTK çalışanlarının ve kurumun özlük haklarına çözüm getirebilecek kişilerin atanması gerektiğini kaydetti.

Parti olarak, BRTK’nın sorunlarının çözümü için gereken katkıyı koyacaklarının altını çizen Erk, BRT yasasının geçmemesinden dolayı ortada bir haksızlık bulunduğunu belirti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.