1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ” GÜNDEMİYLE TOPLANDI
MECLİS “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ” GÜNDEMİYLE TOPLANDI

MECLİS “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ” GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Meclis “Anayasa değişikliği” gündemiyle toplandı

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Anayasa değişikliği gündemiyle olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında, saat 11.35’te başlayan toplantıda, “Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi” ve Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’nin öneriye ilişkin raporu görüşülecek. 

Meclis Genel Kurulu’nun önceki günkü toplantısında, bir süredir kamuoyunda tartışılan ve geçtiğimiz salı günü nisap sağlanamadığı için görüşülmesi ertelenen Anayasa değişikliğiyle ilgili önerinin bugün  olağanüstü birleşimde görüşülmesi kararlaştırılmıştı.

Toplantıda, önerinin genelinin ardından madde madde görüşülmesine geçilecek. Madde madde görüşülmenin tamamlanmasından iki tam gün sonra ise önerinin kısa ismi okunarak geneli oylanacak.

1985’ten beri yürürlükte olan ve hiç değişmeyen KKTC Anayasası’nın 19 maddesinde değişiklik yanında, Anayasa’ya 4 de yeni madde eklenmesini öngören “Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi”nin kabulü için 34 milletvekilinin olumlu oy kullanması gerekiyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.