1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ CUMARTESİ GÖRÜŞECEK
MECLİS, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ CUMARTESİ GÖRÜŞECEK

MECLİS, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ CUMARTESİ GÖRÜŞECEK

Görüş yarın akşama kadar oluşturulacak ve belirtilecek;

A+A-

TAÇOY: “YARIN AKŞAMA KADAR HANGİ MADDELERİN ONAYLANACAĞINA İLİŞKİN PARTİ GÖRÜŞLERİNİ OLUŞTURACAĞIZ”

“MECLİS'İN, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMİYLE CUMARTESİ TOPLANMASINA ONAY VERDİK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DP-UG’nin Anayasa değişikliğine ilişkin görüşünün yarın akşama kadar oluşturulacağını ve CTP-BG’ye bildirileceğini söyledi.

Taçoy, ayrıca tartışmaların erken sona ermemesi halinde referanduma gidilmesinde sorun çıkabileceğinden Meclis’in Anayasa değişikliği gündemiyle cumartesi günü toplanmasına onay verdiklerini belirtti.

MİLLETVEKİLLERİNDEN OLUŞAN KOMİTE

DP-UG Genel Sekreteri Taçoy, partisinin dün gece 2 saat süren parti meclisi toplantısıyla ilgili yazılı açıklamasında, toplantıda yaptıkları ayrıntılı tartışmalar sonrasında milletvekillerinden oluşan bir komitenin değişiklik önerileriyle ilgili değerlendirmeler yapması ve DP Ulusal Güçler Meclis Grubu’nun da bu değerlendirme çalışmalarını sonuçlandırması kararına vardıklarını bildirdi.

Hasan Taçoy, yarın akşama kadar hangi maddelerin onaylanacağı ve referanduma götürüleceği hususundaki parti görüşlerinin oluşturulacağını ve daha sonra koalisyon ortağı CTP-BG’ye bildirileceğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili oturum tarihinin değiştirilmesine karar verdiklerini kaydeden Taçoy, “Pazartesi gününe toplanırız şeklinde Başbakan’la vardığımız mutabakat sonrasında tartışmaların erken sona ermemesi halinde referanduma gidilmesinde sorun çıkabileceği noktasından hareketle, Meclisin ‘Anayasa gündemiyle’ Cumartesi günü toplanmasına onay vermiş bulunuyoruz” dedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.