1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECLİS BAŞKANI BOZER, ATSEF YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI BOZER, ATSEF YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI BOZER, ATSEF YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu ( ATSEF ) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

A+A-

Hasan Bozer kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türkler ile Türkiye’nin büyük potansiyeli ve gücü olduğunu belirterek, bu gücü birleştirerek etkin olma noktasında biraz geç kalındığını kaydetti.

Bozer, “Çok daha küçük ülkeler sivil toplum örgütleri altında bir araya gelip dünyada etkin olup pek çok hak elde ediyorlar” dedi. Bozer, federasyonun Türk hekimliği ve halkı için hayırlara vesile olacağına inandığını belirtti.

Kıbrıslı Türklerin tanınmasalar da dünyanın bir parçası olduğunu kaydeden Bozer, KKTC’nin kendini tanıtması ve hak elde edebilmesi için ciddi lobicilik faaliyetleri yapması gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının her konuda söz haklarının olduğunu vurgulayan Bozer, “Bu organizasyonun bizim için yaşamsal önemi olan Kıbrıs konusunda çok büyük katkılar koyacağına inanıyorum” dedi.

Federasyon Eş başkanı Serdar Beklen de Avrupa’da yaşayan ve çalışan Türk kökenli sağlık elemanlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, İngiltere, Fransa, Almanya, Avusturya ve KKTC’de örgütlü olduklarını söyledi. Avrupa’da yaşayan Türklere sağlık alanında yardım ve destek sağlamak, iki ülke arasında köprü kurmak ve sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek hedefiyle bir araya geldiklerini kaydeden Beklen, ilk resmi ziyaretlerini KKTC’ye yapmakta olduklarını ifade etti.

Federasyon Genel Sekreteri, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Kandemir Berova da, federasyonun kuruluş ve çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, yarın Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştireceklerini kaydetti. Federasyonun elektronik ortamda da toplantı yaparak kararlar alabildiğini belirten Berova, yaklaşık bin 800 sağlık çalışanını temsil ettiklerini, lobi çalışmaları yapmanın hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Bozer, federasyon yetkililerine Kıbrıs’ı tanıtan hediyeler verdi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.