1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER, YÖDAK BAŞKANI HÜSEYİN GÖKÇEKUŞ’U KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER, YÖDAK BAŞKANI HÜSEYİN GÖKÇEKUŞ’U KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER, YÖDAK BAŞKANI HÜSEYİN GÖKÇEKUŞ’U KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u kabul etti.

A+A-

Meclis Başkanı Sibel Siber, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u kabul etti.

Gökçekuş, kabulde yaptığı konuşmada Sibel’e yeni görevinde başarılar diledi.

Gelecek dönemde hedeflerinin sürdürülebilir bir yapı oluşturmak olduğunu söyleyen Gökçekuş, KKTC’de 9 üniversite olduğunu belirtip KKTC’deki öğrenci ve öğretmen sayılarıyla ülkeleri hakkında istatistiki bilgi verdi.

Gökçekuş, sayısal hedeflerin ötesinde kaliteyi yükselmek için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, stratejik planlama konusunda tüm kesimlerin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini belirtti.

Kalite güvence ajanslarından alınan akredite onaylarının üniversiteler ve eğitim kalitesini kanıtlama noktasında çok önemli olduğunu anlatan Gökçekuş, KKTC’deki üniversitelerin akrediteleri konusunda adımlar attıklarını ifade etti.

Gökçekuş, KKTC yüksek öğretim stratejik planının ne olması gerektiğiyle ilgili siyasi partilerle ve diğer paydaşları biraraya getirerek görüşlerini almayı planladığını belirterek, Meclis’ten de bu konuda ilgi beklediklerini söyledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, üniversitelerle ilgili verilerin moralleri yükseltecek nitelikte olduğunu ifade ederek, uluslararası tanınmışlığı olmayan bir ülkede bu kadar farklı ülkeden öğrenci barındırmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Eğitimde kalitenin ve akreditasyonun çok önemli olduğuna işaret eden Siber, daha çok öğrenci çekmek ve ülkeyi tanıtmak adına kalitenin ve akreditasyonların arttırılması gerektiğini söyledi.

KKTC’nin bir süre sonra üniversite adası olacağına inandığını belirten Siber, “bir ülke için eğitimden daha iyi reklam olamaz” dedi. Siber, YÖDAK’a her zaman ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.