1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI SİBER DR. FAZIL KÜÇÜK MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
MECLİS BAŞKANI SİBER DR. FAZIL KÜÇÜK MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MECLİS BAŞKANI SİBER DR. FAZIL KÜÇÜK MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Meclis Kültür Komitesi heyeti Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Meclis Kültür Komitesi heyeti Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.
 
Müze Sorumlusu Altay Sayıl ve Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ten müze hakkında bilgi alan Siber, ziyaret sonrası basına açıklamada bulundu.

SİBER

Siber, müzeyi gezerken hem duygulandığı, hem etkilendiğini, hem de üzüldüğünü belirterek, tarihi değerler olan anı, belge ve fotoğrafların korunmasına rağmen, müzenin halinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Müzenin daha iyi şartlarda halka hizmet vermesi gerektiğini söyleyen Siber, müzede bulunan her bir parçanın belleklerdeki yeriyle yeniden yaşatılması gerektiğini, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nin Kıbrıs Türk tarihiyle özdeşleşmiş bir yer olduğunu ifade etti.

“Müzenin bu haliyle bize yakışmadığını  söyleyebilirim” diyen Siber, Meclis Kültür Komitesi ve Meclis Başkanlığı’nın güzel bir projeyle, müzeyi yaşatıp içerisindeki belgeleri de arşivleyeceğini bildirdi.

KÜÇÜK

Mehmet Küçük de konuşmasında, Müzede bir tarih yatığını kaydederek, müzenin çağdaş müzecilik anlayışıyla restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nin milli mücadelenin başlayıp yönlendirildiği yer olduğunu söyleyen Küçük, çocukların da ziyaret ettiği müzenin bugün kötü şartlarda ve amatörce idare edildiğini ifade etti.

Meclis Kültür Komitesi’nin bu konuda çalışma başlatacak olmasının kendisini duygulandırdığını belirten Küçük, geçmiş hükümetlerin bunu hiç düşünmediğini, müzenin restore zamanının gelmiş, hatta geçmiş olduğunu kaydetti.

Küçük, buradaki arşivin başka hiçbir gazetede bulunmadığını da söyleyerek, bu arşivin korunması ve topluma kazandırılmasının çok hayırlı bir iş olacağını sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.