1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI SİBER, KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ
MECLİS BAŞKANI SİBER, KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

MECLİS BAŞKANI SİBER, KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün. Turan Büyükyılmaz başkanlığındaki “KKTC Karadeniz Kültür Derneği” heyetini kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün. Turan Büyükyılmaz başkanlığındaki “KKTC Karadeniz Kültür Derneği” heyetini kabul etti.

Melis Şeref Salonu’nda saat 9.30’da gerçekleşen görüşmede Meclis Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu da hazır bulundu.

BÜYÜKYILMAZ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz kabuldeki konuşmasında, ziyaretin,  Derneğin çalışmaları hakkında bilgi vermek, fikir alışverişi yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini i belirterek, Dernek faaliyetlerinin ülke dışına taştığını söyledi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Hamsi Festivali ve İstanbul ile Ankara’ya yapılan ziyaretlerde Kıbrıs Türk halkının Karadeniz kültürünü ne kadar benimsediğinin görüldüğünü ifade eden Büyükyılmaz, yurtdışında ceviz macunu, harup ve lefkara işini tanıttıklarını kaydetti.

1975 sonrası Ada’ya gelen Karadenizlilerin Ada’ya ne kadar uyum sağladıkları, eğitim seviyeleri, göçle yaşadığı sıkıntıları anlatmaya devam ettiklerini söyleyen Büyükyılmaz, dış ziyaretler için 4 gün Ankara, 4 gün de İstanbul’da olacağını anlattı.

Derneğin 1 yılda 10 etkinlik düzenlediğini hatırlatan Büyükyılmaz, birleştirici özellikteki etkinliklerde ötekileştirmeye yer olmadığını vurguladı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise kabuldeki konuşmasında, Karadeniz Kültür Derneği’nin tam anlamıyla bir kültür derneği olduğunu ve güzel faaliyetlere imza attığını söyledi.

“Dünyayı güzelleştirecek olan tanıma ve kültürlerin birbirini anlamasıdır” diyen Siber, Derneğin bu tanıtımı gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında en iyi şekilde yaptığını belirtti. Siber, başarının katılımı artıracağını, katılımın da başarıları yükselteceğini ifade etti.

Kabulde, Siber’e Dernek tarafından hazırlanan hediyeler de takdim edildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.