1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS ÇEVRE KOMİTESİ, SİBER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
MECLİS ÇEVRE KOMİTESİ, SİBER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

MECLİS ÇEVRE KOMİTESİ, SİBER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Meclis Çevre Komitesi, Meclis Başkanı Dr Sibel Siber başkanlığında toplandı.

A+A-

Meclis Çevre Komitesi, Meclis Başkanı Dr Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, toplantıya, milletvekilleri Dr. Özdemir Berova,  Dr. Hüseyin Erçal, Zeki Çeler, İzlem Gürçağ ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı temsilcisi katıldı.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

“1-Meclis Ormanı’nın ağaçlandırılması, yaya yolu ve bisiklet yolu yapımı projesi için çalışma başlatılmasına onay verildi. Ülkemizde yeşil alan ve yürüyüş yolları ve özellikle güvenli bisiklet yollarının yetersizliği göz önünde bulundurularak, bu proje ile halkımıza sağlıklı ve çevre yönünde olumlu katkı hedeflendi.

2-Meclis’in kullanımında olan 60 dönümlük arazinin bir bölümünün doğal park alanı olarak halkımıza kazandırılması için çalışma başlatıldı. Doğal park alanı için proje yarışması düzenlenmesine karar verildi.

3-Havadaki elektromanyetik alanların ölçümü ve uluslararası standartlarda ölçüm değerlendirilmesi yapılması ve sonuçların halkımızla paylaşılması konusunda çalışma başlatıldı. Halkımızda özellikle baz istasyonları ile ilgili çeşitli endişeler mevcuttur. Bu çalışmanın amacı bilimsel tarafsız, uluslararası standartlarda çalışma başlatıp, sonuçlara göre halk sağlığını koruyucu önlemleri almaktır

4-Ülkemizdeki taş ocakları ile ilgili çalışma başlatıldı. Buradaki amaç taş ocaklarının çevreye verdiği iddia edilen zararın bilimsel ve teknik olarak incelenmesi ve çıkan sonuca göre gerekli tedbirlerin alınmasıdır”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.