1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘MECLİS ENGEL DEĞİL’
‘MECLİS ENGEL DEĞİL’

‘MECLİS ENGEL DEĞİL’

Siber Engelliler Spor Federasyonu heyetini kabul etti.

A+A-

SİBER: “BÜTÜN KURUMLAR, SOSYAL TESİSLER HER VATANDAŞIN ULAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE OLMALI. BU KAPSAMDAKİ ‘MECLİS ENGEL DEĞİL’ PROJESİ İHALE AŞAMASINDA”

HACIMEHMET: “EKONOMİK YÖNDEN SIKINTIMIZ VAR. TAKIMIMIZIN ENGELLERİ AŞIP NERELERE GELDİĞİNİ GÖSTERME KONUSUNDA BİRAZ GERİDE KALDIK. BU KONULARDA DESTEK BEKLİYORUZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, ülkedeki bütün kurumların, sosyal tesislerin, yolların ve kaldırımların engelli veya engelsiz her vatandaşın ulaşabileceği şekilde olması gerektiğini kaydederek, bu kapsamdaki “Meclis Engel Değil” projesinin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Siber, KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

“İLK NEZAKET ZİYARETİNİ SİZE”

Kabulde ilk sözü alan Başkan Sedat Hacımehmet federasyonun yeni belirlenen yönetim kurulunun ilk nezaket ziyaretini Siber’e gerçekleştirdiğini vurguladı.

Hacımehmet, Engelliler Spor Federasyonu’nun 1996’da kurulduğunu, Spor Dairesi bünyesindeki federasyonun şu anda 16 yarı profesyonel sporcusu olduğunu söyledi.

FEDERASYONUN İLK LİSANSLI SPORCUSU ÇELİK’E RAHMET DİLEDİ

Federasyonun gerek Türkiye gerekse Avrupa liglerinde mücadele ettiğini ve büyük başarılara imza attığını vurgulayan Sedat Hacımehmet, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin merhum eski başkanı Mustafa Çelik’in federasyonun ilk lisanslı sporcusu olduğunu anımsattı, “Bu onun eserdir” dedi.

Mustafa Çelik’e rahmet dileyen Hacımehmet, bugüne kadar federasyona katkı koyanlara da teşekkür etti.

Hacımehmet, “Ekonomik yönden sıkılarımız var. Takımımızın engelleri aşıp nerelere geldiğini gösterme konusunda da biraz geri kaldığımızı düşünüyorum” diyerek bu konularda Meclis Başkanı Siber’de destek istedi.

“DEVLET SİVİL TOPLUM İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Meclis Başkanı Siber ise kabuldeki konuşmasında üzerlerine düşeni, yapabileceklerini yerine getireceklerini vurguladı.

“Devlet sivil toplum işbirliği çok önemli” diyen Siber, “Özellikle büyük şirketlerin sosyal sorumluluk projesi dahilinde yapacakları katkılar hem bu şirketlere prestij kazandırma hem de ülkemize katkıda bulunma açısından önemli. Birliktelik, dayanışma içinde olursak birçok sıkıntının üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz” ifadesine yer verdi.

Federasyona çalışmalarında başarı dileyen Siber, “Mücadele hayatın her alanında ve her zaman devam ediyor. Eğer heyecan duyursak, hedeflerimiz ve bu yönde motivasyonumuz varsa mutlaka başaracağız. Gerekli maddi kaynaklar bir şekilde bulunur. Bu ruh halini, heyecanı ve başarma hissini yitirmememiz gerekiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.