1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS GECİKMELİ TOPLANDI
MECLİS GECİKMELİ TOPLANDI

MECLİS GECİKMELİ TOPLANDI

10.50 sıralarında toplanma girişiminde bulunmuş ancak nisap sağlanamaması nedeniyle toplantıya başlayamamıştı.. Genel Kurul’un bugünkü gündeminde, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın bazı hükümlerinin modern hukuk devletlerinde ve uluslararası insan hakları belgele

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, ikinci denemesinde nisabı sağlayarak saat 11.00’de toplandı.

Kurul, 10.50 sıralarında toplanma girişiminde bulunmuş ancak nisap sağlanamaması nedeniyle toplantıya başlayamamıştı.

CEZA (DEĞİŞİKLİK) YASA ÖNERİSİ

Genel Kurul’un bugünkü gündeminde, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın bazı hükümlerinin modern hukuk devletlerinde ve uluslararası insan hakları belgelerinde yer alan düzenlemelere koşut bir içeriğe sahip olmasını öngören Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi bulunuyor.

Kurulun gündeminde ayrıca Eczacılık ve Zehirler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi bulunuyor.

Genel Kurul’da bugün ayrıca Dilekçe Komitesi’nin, yurttaşların Cumhuriyet Meclisi’ne yolladığı dilekçeleri değerlendirdiği 14 Ocak 2014 tarihli toplantıda aldığı kararlar okunacak.

YENİ BİR ARAŞTIRMA KOMİTESİ

Genel kurulun onaya sunuş bölümünde Digi-Tec İletişim Ltd.’nin stobaj vergisinden muaf edilmesi işleminin araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komitesi kurulması onaylandı.

Kurulda ayrıca komitenin CTP-BG Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Ömer Kalyoncu, Birikim Özgür; DP-UG Milletvekilleri Özdemir Berova ve Zorlu Töre; UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ve Faiz Sucuoğlu’dan oluşması kabul edildi.

YÖDAK SEÇİMİ ERTELENDİ

Gündemdeki yasaların ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkerelerin onaya sunuşunun ardından genel kurul bugünkü gündemde yer alan Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyelik seçimine geçti.

Kurul, seçimin gelecek hafta yapılması yönündeki hükümet ortaklarının önerisini oy çokluğuyla kabul etti.

ECZACILIK VE ZEHİR (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI KABUL EDİLDİ

Genel kurul daha sonra Eczacılık ve Zehirler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüşmeye başladı. İdari ve Sosyal İşler Komitesi ile Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporlarını sunmasının ardından konuşma yapmak üzere söz alınmamasından dolayı yasa tasarısı madde madde okunup, oy birliğiyle kabul edildi.

Sözkonusu değişiklik, yasanın ‘Eczacılık Evsafları’nı düzenleyen maddesinin günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesini öngörüyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.