1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS GENEL KURULU NİSAP OLMADIĞI İÇİN TOPLANAMADI
MECLİS GENEL KURULU NİSAP OLMADIĞI İÇİN TOPLANAMADI

MECLİS GENEL KURULU NİSAP OLMADIĞI İÇİN TOPLANAMADI

Toplantı için milletvekili yeter sayısı olmadığı için...

A+A-

TOPLANTI, YARIN SAAT 10.00’A ERTELENDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, nisap (toplantı için milletvekili yeter sayısı) olmadığı toplanamadı. Toplantı, Meclis İçtüzüğü gereği yarın saat 10.00’a ertelendi.

Meclis Genel Kurulu’nun bugün saat 10.00’da başlaması gereken toplantısı için saat 10.45’te yoklama yapıldı. Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında yapılan yoklamada nisap olmadığı için 10 dakika ara verildi ve ardından bir kez daha toplantı için yoklama yapıldı. Yine milletvekili yeter sayısı bulunamayınca Genel Kurul toplantısı yarına ertelendi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, eskiden 48 saat sonraya erteleme olduğunu ancak yeni Meclis Tüzüğü’ne göre toplantının 24 saat sonraya ertelendiğini ifade etti.

Genel Kurul toplantısında Birleştirilmiş Gelir Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin kararlarını içeren cetvel ele alınacaktı. Güncel konuşmalara olanak verilecek toplantının gündeminde sorular bölümündeki işlemler de bulunuyordu.

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısının gündemine “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin ivedilikle görüşülmesi önergesinin gelmesi de bekleniyordu. Bundan dolayı birçok sendikanın yetkili ve temsilcileri toplantıyı izlemek üzere meclis izleyici locasında yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.