1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS GENEL KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI
MECLİS GENEL KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

MECLİS GENEL KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

Yorgancıoğlu, Başbakanlık altında uyuşturucu ile mücadele konusunda bir komite oluşturulduğunu ifade ederek,

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONUSUNDA BAŞBAKANLIKTA KOMİTE KURULDU. KOMİTE BAŞKANLIĞINA HASAN KARAOKÇU ATANDI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık altında uyuşturucu ile mücadele konusunda bir komite oluşturulduğunu ifade ederek, başkanlığına Hasan Karaokçu’nun getirildiği komitenin, gençlerin uyuşturucu maddelerin zararları konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması konusunda çalışacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, Meclis Genel Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, uyuşturucu konusuna değinerek, uyuşturucu konusunun önemli bir konu olduğunu, ülkede derinlemesine mücadele edilmesi gereken bir olay olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu konusunun gençleri yakından ilgilendiren ve olumsuz yönler oluşturan bir olay olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı dönemde ülke genelinde araştırmalar yapıldığını, sonuçlar ortaya çıkarıldığını, gönüllülerin çalıştığını ifade etti.

Yorgancıoğlu, bu çerçevede uyuşturucu alanında Başbakanlık altında bir komite kurulduğunu, başına Hasan Karaokçu’nun atandığını belirterek, bu komitenin ilk toplantısını bugünlerde yapacağını ve uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak gençler arasında uyuşturucunun önüne geçeceklerini kaydetti.

Uyuşturucu maddelerin adının değil zararlarının gençlerin dikkatine getirilmesi gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, katkı koymak isteyen herkesin katkısını almaya hazır olduklarını söyledi.

SENNAROĞLU: “HELLİM KKTC İÇİN BÜYÜK BİR NİMET… İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, hellim konusunda söz alarak, Türkiye’de 70 şirketin hellim üretimi yaptığını, ancak bu konuda tescilin KKTC’de olduğunu, bu konuda gerekli girişimler yapılması ve kavga ederek değil, bunun uygun bir dille anlatılması gerektiğini kaydetti.

Sennaroğlu, bu konuda AB’de yapılacak girişimlerin büyük önem taşıdığını, bakanlık olarak büyük titizlik içinde çalıştıklarını, gerekli itirazların ve girişimlerin yapıldığını ifade ederek, bu süreçte hellim konusuyla ilgili projelerin oluşturulması ve kaynakların bulunması gerektiğini ifade etti.

Sennaroğlu, hellimin KKTC için büyük bir nimet olduğunu ve bu nimetin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sennaroğlu,  aspir ürününün desteklenebileceğini de ifade etti.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu da, tarım ve sağlık ile ilgili yaptığı konuşmada, ilk olarak Meclis salonunda hükümetten kimsenin olmamasını eleştirdi.

Sucuoğlu, aspir üretecek olanlara Başbakan Yardımcılığı’ndan çağrı yapıldığı ile ilgili haberlerin gazetelerde çıktığını ifade ederek, Tarım Bakanı Sennaroğlu’nun bunlardan haberi olmadığını ileri sürdü. Sucuoğlu, bakanlıkların bir birine karıştığını da ileri sürerek, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

Hellim konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Sucuoğlu, Güney Kıbrıs’ın hellim tescili konusunda Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunduğunu ifade ederek,  Kuzey’deki temsiliyeti kabul etmediklerini anımsattı.

Sucuoğlu, hellim konusunda ciddi çalışma gerektiğini, hellimin tescili için Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi.

Hükümetin bu konuda gerekirse Türkiye’yi de devreye koyarak girişim yapması gerektiğini ifade eden Sucuoğlu, hellim konusuna acil çözüm bulunulmasını istedi.

Türkiye’de 70 üzerinde firmanın hellim ürettiğini de işaret eden Sucuoğlu, ülkedeki uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili artışa da dikkat çekti, hükümetin bu konuya el atması gerektiğini, bununla mücadele için bütçe oluşturulması gerektiğini vurguladı.

TÖRE

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de, “hak, hukuk, adalet ve Avrupa Birliği Destek Biriminin Kuzey’deki İşleri ile ilgili” yaptığı güncel konuşmada, Avrupa Birliği’nin KKTC’de yaptığı çalışmalarda takındığı tutumu eleştirerek, Kuzey Kıbrıs’ı tanımadığını, açtığı ihalelerde teklifleri Güney’de aldığını, oraya başvuru yapılmasını istediğini kaydetti.

Töre, bu konuda Tosunoğlu ve Emek İnşaat şirketlerinin ihaleler sonrasında çektiği sıkıntıları ve verdikleri mücadeleleri anlatarak, Avrupa Birliği Destek Birimini eleştirdi.

Bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini, hükümetin AB ihaleleriyle ilgili adım atması, AB’nin de Kuzeyde ihale açarken daha adil olması gerektiğini ifade eden Töre, bu konuda milletvekillerine de büyük görev düştüğünü, AB ihalelerinde hak, hukuk adalet olmadığını savundu.

AB ve AB Destek Birimine ihaleler konusunda müteahhitler içerisinde ciddi endişeler bulunduğunu ifade eden Töre, “AB’nin KKTC’nin en önemli kuruluşlarını batırma ve itibarsızlaştırma gayesi içerisinde olduklarını” bu konuda Dışişleri ve Ekonomi Bakanlıklarının adım atması gerektiğini vurguladı.

ÖZCENK

UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk de DAÜ ile ilgili yaptığı güncel konuşmada, DAÜ’deki yanlıştan dönülene kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, DAÜ’de gayrı resmi bir rektör vekili ataması yapıldığını, bu konuda demokrasinin katledildiğini savundu.

Özcenk, DAÜ’de yeni yasanın yapılması, üniversitenin önünün açılması ve modern bir yapıya kavuşturulmasının hedef olması gerektiğini ifade ederek, eski rektör Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın DAÜ için yaptıklarını anlattı, rektörlüğe vekil atanmasının “siyasi hırs” olduğunu, bu konuda esas gerekçenin “istihdam yapılamaması” olduğunu iddia etti.

Özcenk, bu konuda hükümete; “DAÜ’ye siyasi hırslarla yazık ediyorsunuz, bu yanlıştan dönün” çağrısında bulundu.

Güncel konuşmaların tamamlanmasından sonra yazılı sorular okundu ve oturum tamamlandı.

Meclis Genel Kurulu, bir sonraki birleşimi 3 Kasım pazartesi saat 10.00’da yapacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.