1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS GENEL KURULU YARIN TOPLANACAK
MECLİS GENEL KURULU YARIN TOPLANACAK

MECLİS GENEL KURULU YARIN TOPLANACAK

Meclis Genel Kurulu, yarın toplanacak.

A+A-

Meclis Genel Kurulu, yarın toplanacak.

Genel Kurul’un saat 10.00’da başlayacak toplantısının gündeminde, İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı, Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı ve  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş. Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı bulunuyor.

Gündemde ayrıca, yurttaşların başvurularını inceleyen dilekçelerini Dilekçe Komitesi’nin kararlarını gösteren cetvel de yer alıyor.

İSKAN, TOPRAKLANDIRMA VE EŞDEĞER MAL (DEĞİŞİKLİK NO:2) YASA TASARISI

Meclis Genel Kurulu tarafından yarın ele alınacak  “İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı, İskan Encümeni ile Saptama Değerlendirme ve Tazmin Komisyonlarının kaldırılarak görev ve yetkilerinin yeni oluşturulacak İskan Komitesi’ne devredilmesini öngörüyor.

Tasarı ayrıca; 52/1995 Sayılı Değişiklik Yasası ile Esas Yasaya getirilen 1 puanın 20 TL’ye eşit olduğu kuralı, Türk Lirasının daha sonra Yeni Türk Lirası olarak ve ardından da yeniden Türk Lirası olarak isimlendirilmesi sebebiyle uygulanamadığından 20 TL yerine, her türlü puan satın alarak taşınmaz mal koçanı alınabileceği kuralını getiriyor.

BİLANÇOLARIN GÜNCELLENMESİ VE TAHSİLATIN HIZLANDIRILMASI (GEÇİCİ KURALLAR) YASA TASARISI

Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı ise, “ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle, yükümlülere, açılım sağlanması, devlete olan borçlarının ödemelerinde kolaylık sağlanması, vergi yükümlüsü gerçek kişi ve kurumların sermaye artırımı yoluyla, başka bir deyişle kayıt dışı kalmış ekonomik varlıklarını beyan ederek bilançolarını düzeltme imkânı tanınması” için hayata geçiriliyor.

Tasarıyla ayrıca, “yükümlülere, 2007-2011 vergilendirme dönemlerine ait beyanlarında düzeltme, yani matrahlarını artırma imkânı verilerek bu yıllara ait resen ve ikmalen tarama ihtimalinin ortadan kaldırılması, bu yolla vergi barışının sağlanması ve yükümlülerin Gelir ve Vergi Dairesi ile yaşadıkları problemlerini ortadan kaldırarak önünün açılması” amaçlanıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISI

“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı” ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kültürel anlamda dünya ile bütünleşmesi ve çağdaş ülkelerde benzerleri uzun yıllardan beri var olan orkestranın ülke ve halka kazandırılması yanında; çoksesli, evrensel müzik kültürünün ülkede hayat bulması, ayrıca özgün müziğin çoksesli bir formda dünyada tanıtılmasını teminen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kurulmasını öngörüyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.