1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECLİS GENEL KURULU’NDA BAŞKANLIK DİVANI KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ
MECLİS GENEL KURULU’NDA BAŞKANLIK DİVANI KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

MECLİS GENEL KURULU’NDA BAŞKANLIK DİVANI KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

GENEL KURUL HAFTADA BİR GÜN PERŞEMBE GÜNLERİ TOPLANACAK

A+A-

BORÇ-ALACAK İLİŞKİLERİ İLE İLGİLİ AD-HOC KOMİTE’NİN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

SİYASİ PARTİ GRUP SAYISINA GÖRE KOMİTELERDE VE BAŞKANLIK DİVANI’NDA DÜZENLEME YAPILDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarınki toplantısını erteleme ve Genel Kurul çalışmalarının da haftada bir kez Perşembe günleri yapılmasına karar verdi.

Genel Kurul’da hükümete karşı verilen güvensizlik önergesinin oylanması öncesinde Başkanlık Divanı’nın aldığı kararlar, milletvekillerine okunarak oylandı.

Genel Kurul çalışmalarının haftada bir kez Perşembe günleri, yasama öncelikli olarak, yasama ve denetim görevlerinin birlikte yapılması kararı oybirliği ile kabul edildi.

BORÇ-ALACAK İLİŞKİLERİ İLE İLGİLİ AD-HOC KOMİTENİN GÖREV SÜRESİNE UZATMA

Genel Kurul, Borç Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere oluşturulan Geçici Ad-Hoc Komite’nin çalışmalarını tamamlayabilmesi amacıyla 31 Mayıs’tan itibaren görev süresinin uzatılmasını da oybirliğiyle kabul etti.

SİYASİ PARTİ GRUP SAYISINA GÖRE KOMİTELERDE DÜZENLEME

Başkanlık Divanı, siyasal parti grup sayısına göre komitelerde gruplara düşen üye sayılarının yeniden düzenlenmesi konusundaki kararını da milletvekillerinin onayına sundu.

Kararda, komitelerin üye sayısının hesaplanmasında UBP grubunun 30 üye sayısının 22’ye ve CTP-BG grubunun ise 15 üye sayısının 14’e düştüğü, 2 üyesi olan DP’nin ise 10 üyeye yükselerek grup niteliği kazandığı; UBP ve CTP-BG gruplarının üye sayılarında düşüşler olmasına rağmen her iki grubun komitelerdeki UBP 3, CTP-BG 2 olan üye sayılarında değişiklik olmadığı belirtildi.

Başkanlık Divanı’nın, sürekli ve araştırma komitelerinin 6 üyeli oluşmasına; Yasa ile 7 üyeli olarak oluşan Dilekçe Komitesi’nde ise üyelik dağılımının UBP 4, CTP-BG 2 ve DP 1 olarak yeniden belirlenmesine; DP grubunun iç tüzük gereği Tanıtma Kurulu, Çevre Komitesi; Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi, Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi ile Geçici ve Özel Komitelerde 1 üye ile temsiline yönelik kararı oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKANLIK DİVANI’NIN OLUŞUMU

Başkanlık Divanı kendi oluşumunu da, üye sayısı değişen siyasal parti gruplarına göre 6 üyeli ve 12 puanlı olarak yeniden düzenledi. Buna göre, UBP grubunun 1 Başkan ve 3 Divan Katibi üyeliğinin, 1 Başkan ve 2 Divan Katibine düşürülmesine; CTP-BG Grubunun 1 Başkan Yardımcısı ve 1 İdare Amirliğinin, 1 Başkan Yardımcısı ve 1 Divan Katibi olarak değiştirilmesine ve divan katipliği için seçim yapılmasına, Grup niteliği kazanan DP’ye 1 İdare Amirliği verilmesine karar verdi. Bu da oybirliği ile kabul edildi.

Başkanlık Divanı’nda puana göre temsiliyet; UBP Grubu 6, CTP-BG Grubu 4 ve DP Grubu 2 puan şeklinde olacak.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.