1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI
MECLİS İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

MECLİS İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün toplanarak Sosyal Güvenlik (değişiklik) Yasa Tasarısını görüşüp oybirliği ile kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün toplanarak Sosyal Güvenlik (değişiklik) Yasa Tasarısını görüşüp  oybirliği ile kabul etti.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanı Özdemir Berova bu değişikliklerle, Analık Sigortası ile sağlanan yardımlardan anne adayının doğuma iki haftaya kalıncaya kadar çalışması durumunda, doğum öncesi çalıştığı altı haftalık sürenin de doğumdan sonraki süreye eklenerek bu süreler için de geçici iş görmezlik ödeneği alması sağlandığını açıkladı.

Berova ayrıca, Esas Yasanın Geçici birinci maddesi değiştirildiğini, 73/2007 Sayılı Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girdiği zaman değişik kategorilerdeki aday kamu görevlilerinden asıl ve sürekli kadrolara atanananların hangi Sosyal Güvenlik Sistemlerine ve/veya yasalara tabi olacakları daha net bir şekilde ortaya konduğunu, ve Yasa Tasarısının daha sonra görüşülmek üzere Genel Kurula havale edildiğini açıkladı.

Komite daha sonra Yasa Tasarınının maddeleri üzerinde görüşmeye başladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.