1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS KÜRSÜSÜNÜN ŞAMPİYONU ERSİN TATAR!
MECLİS KÜRSÜSÜNÜN ŞAMPİYONU ERSİN TATAR!

MECLİS KÜRSÜSÜNÜN ŞAMPİYONU ERSİN TATAR!

Meclis kürsüsünün şampiyonu Ersin Tatar!

A+A-

 

Sivil toplum örgütü Toparlanıyoruz’un yaptığı bir çalışmaya göre KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin en aktif milletvekili Ersin Tatar oldu. Başbakan Ömer Kalyoncu ise listede 32.sırada yer aldı. Tatar’ı, Çakıcı ve Çavuşoğlu takip ediyor; Başbakan en aktif 32. vekil…

Örgütün Facebook sosyal paylaşım sitesinden yayımlanan istatistiklere göre, milletvekillerinin performansları üç bölümde değerlendirildi.

Kürsü kullanıımı, güncel konuşma ve cevap hakkı olarak değerlendirilen üç bölümün toplamında UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar en aktif milletvekili olurken, TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı ikinci, UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu üçüncü, UBP Mağusa Milletvekili Hamza E. Saner dördüncü ve TDP Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli beşinci sırayı aldı.

En pasif vekil Alanlı…

Listenin en son sırasında ise DP-UG İskele Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı var.

Listenin en altındaki milletvekilleri ise sırasıyla CTP Girne Milletvekili Hüseyin Erçal, UBP Girne Milletvekili Kutlu Evren, CTP Girne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Salih İzbul ve CTP Mağusa Milletvekili Arif Albayrak oldu.

Bölümlere göre yapılan değerlendirmelerde ise, meclis kürsüsünü en çok kullanan vekil Mehmet Çakıcı olurken, en çok güncel konuşma yapan vekil ise Ersin Tatar oldu.

Bir diğer bölüm olan cevap hakkı kısmında ise kürsüden en çok cevap veren vekiller CTP İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu ve Mağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay oldu.

Her iki vekilin de geçen dönem bakanlık yapmasından dolayı sık sık cevap hakkı kullanması bu sonucun çıkmasında etkili oldu.

En aktif parti UBP…

Öte yandan en aktif milletvekilleri listesinin ilk 10 sırasında UBP üstünlüğü dikkat çekiyor.

Buna göre UBP’nin beş vekili ilk 10’da bulunurken, CTP’den üç, TDP’den ise iki milletvekili yer aldı; DP-UG’den ise kimse ilk 10’a giremedi.

Özgürgün 11, Denktaş 12, Kalyoncu 32.sırada…

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş en aktif 12.milletvekili olurken, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de Denktaş’ın hemen üstünde 11.sırada kendine yer buldu.

Listenin 6.sırasında hükümetin büyük ortağı CTP’nin en aktif milletvekili Eski Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu olarak dikkat çekerken, CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman 15; DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy 22; UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ise 13.sırada kendine yer buldu.

kkt.gif

 

Kıbrıs Postası

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.