1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS ÖNÜNDE AYNALI EYLEM!
MECLİS ÖNÜNDE AYNALI EYLEM!

MECLİS ÖNÜNDE AYNALI EYLEM!

“Kendinizi ve Bizi Hatırlayın!”

A+A-

HÜKÜMETİN EĞİTİM POLİTİKASINI PROTESTO EDEN AÖA ÖĞRENCİLERİ, “KENDİNİZİ VE BİZİ HATIRLAYIN” DİYEREK MİLLETVEKİLLERİNE EL AYNASI BIRAKTI

ALİOĞLU: “BİZİ GÖZDEN ÇIKARIRCASINA ÖZEL KURUMLARA ÖN İZİN VERMEK İÇİN ÇALIŞMANIZA ANLAM VEREMİYORUZ”

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) ve burada eğitim gören öğretmen adaylarının göz ardı edildiğini savunan bir grup öğrenci bugün, Meclis önünde yaptığı eylemde “kendinizi ve bizi hatırlayın” diyerek milletvekillerine birer el aynası bıraktı.

Hükümetin yasaları, yürürlüğe koyduğu uygulamaları ve aldığı kararları gözden geçirmesini isteyen ve bunun için bir süredir eylem yapan AÖA öğrencileri, “Kurumunu Ezme Özele Yol Verme”, “AÖA’yı Kapattırmayız” ve “Bizi Hatırladınız mı?” gibi pankartlarla bu sabah Meclis önüne geldi.

SÜRÜCÜLERDEN KORNALI DESTEK

Davul ve düdük eşliğinde hükümeti ve eğitim politikalarını protesto eden AÖA öğrencilerine bu güzergâhı kullanan bazı araç sürücüleri de kornalarıyla destek verdi.

“AÖA’NIN GELEĞİNİ İÇİN KAYGI YARATAN KARARLAR”

Meclis önünde AÖA öğrencileri adına bir konuşma yapan Ayşe Alioğlu hükümetin Akademi’nin geleceği ve nitelikli öğretmen yetiştirilmesi konusunda kaygı veren kararlar aldığını savunarak, “Bizi gözden çıkarırcasına özel kurumlara ön izin vermek için çalışmanıza anlam veremiyoruz” dedi.

“KENDİNİZİ VE SAHİP OLDUKLARINIZI HATIRLAYIN”

AÖA’nın devletin tek yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Alioğlu, “Siz bizi unutmuş olsanız da, biz sizi neden seçtiğimizi unutmadık. Bizi görmezden gelmedeki bu ısrarınız niye?” diye sordu.

Milletvekillerine kendilerini ve toplumun niteliklerini hatırlamaları için ayna hediye edeceklerini söyleyen Ayşe Alioğlu, “Bu aynalar kendinizi ve sahip olduklarınızı yeniden hatırlamanız içindir” ifadesini kullandı.

TOTO: “VEKİLLER SESİMİZİ DUYMUYOR”

AÖA öğrencisi Hüseyin Toto ise kısa konuşmasında “Meclis’te koltukları ısıtanlar bizi tanımıyor” diyerek seçtikleri vekillere seslerini duyuramadıklarını söyledi.

MİLLETVEKİLLERİNE RENK RENK AYNALAR

Konuşmaların ardından öğrenciler milletvekillerine ulaştırılması için renk renk el aynalarını Meclis’in kapısına bıraktı. Öğrenciler düdük ve davul eşliğinde Meclis önünden ayrılarak eylemi sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.