1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS ÖNÜNDE EYLEM
MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

KTÖS, KTOEÖS ve KTAMS’ın, “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları...

A+A-

VAROĞLU: “BU GENÇLERİMİZİ İŞ VE AŞ ARAMAK İÇİN KENDİ ÜLKELERİNDE DEĞİL BAŞKA ÜLKELERE GÖNDERME ANLAYIŞIDIR”

GÖKÇEBEL: “BU AYRILIĞI, EŞİTSİZLİĞİ, ADALETSİZLİĞİ BARINDIRAN BİR YASADIR ”

KAPTAN: “O KOLTUĞA NİÇİN OTURDUKLARINI HATIRLATACAĞIZ”

DAVULCU: “HER MÜCADELENİZDE SİZLERİN YANINDA OLMAYA DEVEM EDECEĞİZ”

KTÖS, KTOEÖS ve KTAMS’ın, “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa’ya karşı Cumhuriyet Meclisi önünde düzenledikleri eylemde yapılan konuşmalarda, yasanın kaldırılması istendi.

VAROĞLU

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu eylemde yaptığı konuşmada göç yasası olarak nitelendirdikleri yasanın Ankara’nın talimatı ile hazırlandığını, eşit işe eşit ücret hakkına aykırı olduğunu, çalışanlar arasında “ayrımcılık” ve “uçurum” yaratıldığını iddia etti.

Söz konusu yasayanın hayata geçirilmesine karşı olan partilerin bugün hükümeti oluşturduğunu ifade eden Varoğlu, hükümetteki partilerin söz konusu yasanın toplumu ikiye böleceğine inanması halinde yasanın bir günde dahi değiştirebileceğini kaydetti.

Varoğlu, “Gençlerimizi iş ve aş aramak için başka ülkelere gönderme anlayışıdır bu” dedi.

Yasanın geri çekilmesi için daha kalabalık eylemler de düzenleyeceklerini ifade eden Varoğlu, “Bu adaletsizliği mutlaka kaldıracağız” dedi

Bir kısım öğretmene Ders Yılı Hazırlık Ödeneği de ödenmediğini bazı hakların da tanınmadığını savunan Varoğlu, “Maksat böl ve yönettir. Bunlar İngilizlerden öğrendiler bunu” dedi.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise yasanın hayata geçirilmesiyle “size dokunmuyoruz ama çocuklarınızın geleceğini mahkûm ediyoruz” mesajı verildiğini ileri sürdü.

Gökçebel,  “Bu ayrılığı, eşitsizliği, adaletsizliği barındıran bir yasadır “ dedi.

Hükümetin bazı şirketlerin vergi borçlarını bağışladığını, üçlü kararname ile atama yapmaya devam ettiğini savunan Gökçebel, diğer taraftan ise kamu çalışanlarına ve devlet okullarına mali kriz nedeniyle para verilmediğini ileri sürdü.

“En önemlisi yasa ile öğretmeni siyasi erkin elinde teslim ettiler” diyen Gökçebel, öğretmenin kademe ilerlemesinin performansa bağlı kılındığını performansın ise siyasilerin atadığı bakanlar tarafından değerlendirileceğinden öğretmenin siyasi erkin eline teslim edildiğini ileri sürdü.

KAPTAN

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan da bazı sendikalarla birlikte 4–5 Mart tarihlerinde Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa’nın geri çekilmesini sağlamak için yapılacak eylemleri görüşeceklerini ifade etti.

Kaptan, “O koltuğa gelirken söylediklerini unutanlara o koltuğa niçin oturduklarını hatırlatacağız. Eşit işe eşit ücret hatırlatacağız” dedi.

DAVULCU

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) temsilcisi Mehmet Davulcu ise “Eşit İşe Eşit Ücret” hakkının 200 yıl önce elde edilen bir hak olduğunu belirtti ve eylemcileri kararlılıklarından dolayı takdir etti.

Davulcu, “Her mücadelenizde sizlerin yanında olmaya devem edeceğiz” dedi.

ÖZUÇAR

1 Ocak 2011’den sonra devlet okulunda çalışmaya başlayan ve yasadan etkilenen öğretmenlerden İsmail Özuçar ise, Milletvekillerinin mecliste yaptığı konuşmaları konu alan skecin ardından yaptığı konuşmada, “Bu yasayı kaldırmak (milletvekillerinin) boyunlarının borcudur” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.