1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS TOPLANDI
MECLİS TOPLANDI

MECLİS TOPLANDI

Meclis Genel Kurlu, denetim göreviyle toplandı. Saat 10.05’te Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında başlayan toplantıda 10 gündem dışı konuşma talebi bulunuyor.

A+A-

DAÜ OKULLARININ DEVRİ VE KTHY KONULARINDA MECLİS ARAŞTIRMASI YAPILMASI KABUL EDİLDİ

HER İKİ KONUDA ÖZEL KOMİTELER KURULACAK

BUGÜNKÜ TOPLANTIDA 10 GÜNDEM DIŞI KONUŞMA İSTEMİ VAR

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) okullarının özel hukuk tüzel kişisine devriyle Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçuşlarının sonlandırılmasının sebepleri konularında araştırma yapacak komitelerin kurulmasını kabul etti.

Meclis Genel Kurlu, denetim göreviyle toplandı. Saat 10.05’te Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında başlayan toplantıda 10 gündem dışı konuşma talebi bulunuyor.

Danışma kurulu kararının kabul edilmesiyle gündemdeki konuların sıralarında değişiklik yapıldı.

İlk olarak geçen hafta görüşmesi tamamlanan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Lefkoşa milletvekili Tufan Erhürman ile Asım Akansoy’un birlikte sundukları DAÜ okullarının özel hukuk tüzel kişisine devrinin araştırması hakkında Meclis araştırması açılması önergesinin oylaması yapıldı ve önerge oyçokluğuyla kabul edildi.

Buna göre Meclis’te DAÜ kreşi, ilkokulu ve kolejinin özele devri konusunda araştırma komitesi kurulacak.

Daha sonra Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersan Saner’in sunduğu KTHY uçuşlarının sonlandırılma sebeplerinin araştırılmasıyla ilgili Meclis araştırması açılması önergesiyle ilgili Meclis araştırması açılması önergesinin ön görüşmesine geçildi.

SANER: “BU BİR İLK”

İlk sözü alan önerge sahibi Saner, KTHY’nin uçuşlarına son verilen uçuşların son verildiği tarih 21 Haziran 2010 tarihinde bakanlık görevinde olan biri olarak böyle bir komite kurulmasını önererek bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Saner, KTHY konusunda daha önce Meclis’te kurulan komite ve hazırlanan raporlara değinerek, seçim döneminde de konunun çok tartışıldığına işaret etti.

Saner, KTHY’nin bu konuma gelmesindeki nedenlerin araştırılması için Meclis’te bir komite kurulmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, milletvekillerinden destek istedi.

UBP Girne Milletvekili Kutlu Evren de önerge lehine söz aldı ve olumlu oy vereceklerini açıkladı.

Daha sonra yapılan oylamada KTHY konusunda araştırma komitesi kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

Araştırma komitelerinin üye sayısı danışma kuruluyla belirlenecek.

Meclis’te daha sonra CTP/BG Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar, eylül ayında katıldığı AKPA güz dönemi toplantısına dair raporunu okudu ve ardından gündem dışı konuşmalara geçildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.