1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü toplantısında son olarak Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni ele alıp, oy birliğiyle kabul etti.

A+A-

HUKUK MUHAKEMELERİ USULÜ (DEĞİŞİKLİK) YASA ÖNERİSİ DE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni ele alıp, oy birliğiyle kabul etti.

Genel kurul, bugünkü oturumunda son olarak, Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni görüştü. Söz isteyen olmadığı için yasa önerisi, oy birliğiyle kabul edildi.

Genel gerekçeye göre, yasa önerisi, “yükümlülüğünü yerine getiremeyen borçlularla ilgili uygulamalarda Hukuk Muhakemeleri Usulü Yasası’nda yaşanan sorunları gidermek ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 4 numaralı ek Protokolü’nün 1’inci maddesi ile Anayasa’nın 142’nci maddesinin amacına uygun bir şekilde, herhangi bir tartışmaya mahal bırakmamak için” düzenlendi.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ek 4 numaralı Protokol’ün 1’inci maddesine göre, “Hiç kimse, yalnızca akdi ilişkiden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz”. KKTC Anayasası’nın 142’nci maddesine göre ise, Yüksek Mahkeme veya herhangi bir mahkeme, bir karar veya emrine uymayan herhangi bir kişiyi, söz konusu karar veya emre uyuncaya kadar ve her halde on iki ayı aşmayan bir süre için hapsetme yetkisine sahip...

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu daha sonra bugünkü çalışmalarını tamamladı. Genel kurul 9 Ocak Perşembe günü yeniden toplanacak.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.