1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS YASA TASARILARINI ONAYLAMASIYLA ÇALIŞMLARINI TAMAMLADI
MECLİS YASA TASARILARINI ONAYLAMASIYLA ÇALIŞMLARINI TAMAMLADI

MECLİS YASA TASARILARINI ONAYLAMASIYLA ÇALIŞMLARINI TAMAMLADI

Genel kurul daha sonra,

A+A-

YOLSUZLUK, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA,İHMAL SUÇLARI VE ONLAR İÇİN ÖNGÖRÜLEN CEZALARI DÜZENLEYEN CEZA (DEĞİŞİKLİK NO:2) YASA ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Ceza (Değişiklik No 2) Yasa Önerisi Genel Kurul’da oybirliğiyle onaylandı.

Ceza (Değişiklik No:2) Yasa Önerisi, yolsuzluk başlığı altında toplanabilecek suçlarla görevi kötüye kullanma ve ihmal suçlarını düzenliyor ve bu suçlar için caydırıcı cezalar öngörüyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul’da ilk olarak onaya ve bilgiye sunuşlar yapıldı. Bu bölümde Digitech İletişim Ltd’e yapılan stopaj vergisi uygulamasıyla ilgili meclis araştırma komitesine yeni ek sürenin verilmesine ilişkin tezkere onaylandı.

Genel kurul daha sonra, Faiz, Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici Komite’nin önerisiyle, Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin komiteye geri gönderilmesine onay verdi.

ÇAKICI: “RÜŞVET YAYINGIN”

Daha sonra Ceza (Değişiklik No 2) Yasa Önerisi’nin görüşülmesine başlandı ve Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman öneriyle ilgili raporu okudu.

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, söz alarak, düzenlemeyi olumlu bulduğunu ifade etti. Çakıcı, “Bu ülkede yaygın şekilde rüşvet olduğuna inanıyorum” dedi. Bu konuda daha önce Meclis kürsüsünden konuştuklarını ifade eden Çakıcı, caydırıcılığı artıran cezaların önemli olduğunu kaydetti.

SANER: “DENETİM ÖNEMLİ”

UBP Milletvekili Ersan Saner de yasa önerisiyle ilgili konuşmasında, denetimin önemine vurgu yaptı. Yasa önerisinin uygulanması durumunda idari mekanizmanın tetikleneceğini ifade ederek, yasa önerisini desteklediklerini belirtti.

Daha sonra oylamaya geçildi ve Ceza (Değişiklik No 2) Yasa Önerisi, oybirliğiyle kabul edildi.

Yasa önerisiyle ilgili komite raporunda, Ceza (Değişiklik No 2) Yasa Önerisi’nin temel amacı, “yolsuzluk başlığı altında toplanabilecek olan suçları ve görevi kötüye kullanma ve ihmal suçlarını analitik biçimde düzenlemek ve bu suçlar için caydırıcı cezalar öngörmek suretiyle, kamu yönetimine duyulan güvenin sarsılmasını önlemek” olarak belirtiliyor.

Daha sonra Tapu Kadastro (Özel Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısının görüşülmesine geçildi. Tapu ve Kadastro (Özel Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Güney Kıbrıs bölgesinde bulunan Kutrafa köyünün KKTC sınırları içinde askeri bölgede, “izinle girilebilir” nitelikteki bölümünde yer alan taşınmaz malların kayıt altına alınması amaçlanıyor.

TAPU KADASTRO (ÖZEL KURALLAR) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI KABUL EDİLDİ

Tapu Kadastro (Özel Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesiyle Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Genel Kurul’un yaklaşık 1 saat süren bugünkü birleşiminde, Ceza Değişiklik Yasa Önerisi’nin kabul edilmesinin ardından Tapu Kadastro (Özel Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine geçildi.

Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman tasarıya ilişkin komite raporunu okudu.

ÖZCENK

UBP Milletvekili Erdal Özcenk söz alarak, Yasa Tasarısı’na olumlu oy vereceklerini söyledi.

Daha sonra oylamaya geçildi ve yasa tasarısı oybirliğiyle kabul edildi.

Yasa tasarısı, Merkezi Güney Kıbrıs’ta kalan ancak bir kısmı KKTC sınırları içerisinde askeri bölgede olup “izinle girilebilir” olmasına karşın KKTC’de kayıtları bulunmayan  Kutrafa Köyü’ndeki taşınmaz malın kayıt altına alınmasına imkan tanıyor.

Bu yasa tasarısının onaylanmasıyla Genel Kurul, bugünkü çalışmalarını tamamladı. Genel Kurul yarın, Anayasa değişikliği konusunda olağanüstü toplanacak.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.