1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS YASAMA VE DENETİM GÖREVİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
MECLİS YASAMA VE DENETİM GÖREVİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

MECLİS YASAMA VE DENETİM GÖREVİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Meclis yasama ve denetim görevini gerçekleştiriyor

A+A-

Cumhuriyet Meclis, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.Meclis yasama ve denetim görevini gerçekleştiriyor
Genel Kurulda ruh sağlığı yasasının ivediliği üzerinde söz alan olanSağlık Bakanı Filiz Besim, söz konusu yasanın ivedilikle meclisten geçirilmesi gerektiğini belirtti.

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu da Ruh Sağlığı yasasının ivedilikle meclisten geçirilmesine destek verdi.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan ivedilik tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı tarafından yeniden görüşülmek üzere Meclise geri gönderdiği tohum ve üretim materyalleri yasasının oylaması yapıldı. Tezkere oy birliğiyle onaylandı.

Ardından Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin, Komite Başkan Vekilliğine UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun’un seçildiği Genel Kurulun bilgisine getirildi.

Genel Kurulda daha sonra UBP Mağusa Milletvekili Ersan Saner Mağusa Emirnamesi ile ilgili gündem dışı konuşma gerçekleştirdi.

Saner, bir ülkenin geleceğinin yazılı buyruklarla düzenlenmesinin kabul edilebilir olmadığını belirterek bu yüzyılda imar planı yapılamıyorsa Meclisin kendi kendini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da Saner’e yanıt niterliğindeki mkonuşmasında cevaben yaptığı konuşmasında, ülkeyi planlı emirnamelerle geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Baybars, Gazi Mağusa, Yeniboğaziçi ve İskele bölgesini ilgilendiren İmar Planı çalışması üzerinde mevcut durum analizlerinin devam ettiği bilgisini de verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.