1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS'DE SON DURUM
MECLİS'DE SON DURUM

MECLİS'DE SON DURUM

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Başkanlık Divanı Seçimleri” gündemiyle geçici Başkan DP-UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

A+A-

BAŞKANLIK DİVANI 7 ÜYEDEN OLUŞACAK…

BAŞKANLIĞA CTP-BG’DEN SİBEL SİBER ADAY GÖSTERİLDİ, OY KULLANMA BAŞLADI

BAŞKAN YARDIMCISI UBP’DEN SEÇİLECEK

HÜKÜMET PROGRAMI 6 EYLÜL CUMA GÜNÜ MECLİS’TE OKUNACAK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Başkanlık Divanı Seçimleri” gündemiyle geçici Başkan DP-UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu başkanlığında saat 11.00’de   toplandı.

Cumhuriyet Meclisi toplantısı öncesinde toplanan Geçici Başkanlık Divanı, siyasi parti gruplarına Başkanlık Divanı’nda düşen üyelikleri belirledi. Buna göre 7 üyeli Başkanlık Divanı’nda CTP-BG Meclis Başkanlığı ve 2 katip; UBP Meclis Başkan Yardımcılığı ve bir katip; DP-UG ise bir idare amiri ve bir katip görevlendirecek.

Meclis’in bugünkü toplantısına gazeteciler büyük ilgi gösteriyor. İsim yoklaması yapılırken, salonu çok sayıda foto muhabiri ve kameramanın doldurması dikkati çekti.

Toplantıda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemleri yapıldı. Bu bölümde Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanlık Divanı’nın bugün yaptığı toplantıda Danışma Kurulu’nun önerilerini değerlendirerek oybirliğiyle aldığı Başkanlık Divanı’nın oluşumuna ve siyasi partilerin milletvekili sayısına göre temsiliyet oranlarına ilişkin kararı bilgiye getirildi.

7 üyeli Başkanlık Divanı, 13 puandan oluşturuldu. CTP-BG’in 6; UBP’nin 4, DP-UG’nin de 3 puanı oldu.

Meclis’in sürekli komitelerinin 7’şer üyeden oluşmasını içeren Geçici Başkanlık Divanı kararı bilgiye sunulurken, hükümet programının da Cumhuriyet Meclisi’nde 6 Eylül Cuma günü saat 10.00’da yapılacak birleşimde yapılmasına karar verildi.

Başkanlık Divanı oluşumu, komiteler ve hükümet programının okunma tarihiyle ilgili kararlar, Meclis Genel Kurulu’nda topluca oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Meclis Başkanlığı, Başkan Yardımcılığı; İdare Amirliği ve Divan Katipliği için seçimlere geçildi.

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Meclis Başkanlığı için Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber’i aday gösterdi. Ardından oylama başladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.