1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''MECLİSİ BASACAĞIM''
''MECLİSİ BASACAĞIM''

''MECLİSİ BASACAĞIM''

bir kez daha isyan etti

A+A-

Lefkoşa’da sanayi bölgesindeki mağazası son üç yılda birçok kez su baskınına uğrayan Doktoroğlu mağazası sahibi Hüseyin Doktoroğlu, her yağmurda sular altında kalan iş yeri için isyan ederek, “Son çare olarak artık meclisi basıp konuşma yapacağım, belki beni dinlerler” dedi.

Lefkoşa’da önceki gün etkili olan ve sadece 10 dakika süren sağanak yağışla yine sulara gömülen Doktoroğlu Mağazası’nın sahibi Hüseyin Doktoroğlu, üç senede birçok kez su baskınına uğradığını belirtti. Doktoroğlu,  “Bu bina bu kadar suyu artık kaldıramaz. Çökecek” diyerek, endişesini dile getirdi.

Doktoroğlu, sel baskınlarından dolayı oluşan zararının 868 bin TL olduğuna dikkat çekerek, zararın ileriki günlerde yaşanacak su baskınlarıyla artacağını söyledi.

Makamlarında oturan yetkilileri sorunu yerinde görüp çözmek için bölgeye çağıran Doktoroğlu, el birliği ile sorunun halledilebileceğine inandığını da belirtti.

İstek varsa çözülür
Sorunun istek olması durumunda çözüleceğini anlatan Doktoroğlu, kendi mağazasının önünden yolun karşı tarafına 20 metrelik bir boru geçirilmesi gerektiğini, oradan da dereye 286 metrelik döşenecek hat ile sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Doktoroğlu, yıllar önce bu olayı gören yetkililerin bu konuda mağazasının karşı tarafında 2 metrelik borular döşeyip altyapıyı hazırladıklarını kaydetti. Doktoroğlu, Taşkınköy’de ikamet eden bölge halkının bu borulardan geçen su kendilerini etkilediği için borunun önünü ve arkasını kapattıklarını belirtti.

Yetkililerin hiçbir zaman kendisine gelip sorunun nasıl çözüleceği yönünde bir görüş almadığından yakından Doktoroğlu, “Sanayi Dairesi’nin son yaptığı kanal da işe yaramadı ve sular yine beni bastı. Yağmurun daha fazla devam etmesi durumunda herhalde dükkan yine tamamen sular altında kalacaktı” dedi.

Açtığım dava iki yıldır sürüyor
Doktoroğlu, alt yapı eksikliğinden dolayı sürekli uğradığı zarar karşısında Karayolları Dairesi, Sanayi Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne dava açtığını ve davanın sürmekte olduğunu anlattı. Dertli işadamı, maddi ve manevi uğradığı zarara karşılık yasal hakkını aramak istediğini söyledi.

Doktoroğlu, çözüm yolu üretilmesini talep etti, her yağmurda aynı mağduriyetleri yaşamak istemediğini belirtti.

Sorun AİHM’ne de taşındı
Hüseyin Doktoroğlu, 10 dakikalık yağmurda yine dükkanına suların girdiğine işaret ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dahil olmak üzere her yerden bu konuda yardım istediğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve tüm mercilere bir kez daha yazı yazdığını belirterek, “Artık, kime başvurayım, derdimi kime anlatayım?” deyip isyan etti.

Pazar gün boyu suları dışarıya çıkarmak için çaba sarf ettiğini anlatan Doktoroğlu, “Hava gürleyince korkuyoruz. Artık ne yapacağımız bilmiyorum. Devlet gelsin benim malımı satın alsın ben de bu dertten kurtulayım. Çünkü, sigorta şirketleri mağazayı devamlı su bastığı için sigortalamıyor ” dedi.
     
Dere yatakları kapatıldı
Doktoroğlu, alt yapısı eksik bir bölgede, sürekli mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek 1980 yılından beri sanayi bölgesinde olduğunu söyledi.

YDÜ’nün karşısında bulunan askeri birliğin tanklara yuva yapacak diye dereyi hiç kimseye sormadan kapattığını iddia eden Doktoroğlu, dere yataklarının kapatılması, dere yataklarının olduğu yerlere inşaat izni verilmesi, sanayi bölgesinde artan iş yerlerine alt yapının yetersiz kaldığını belirterek, bölgenin bu yükü daha fazla çekemeyeceğini ifade etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.