1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİSİ GÜNDEMİNDE İKİ KARARNAME VAR
MECLİSİ GÜNDEMİNDE İKİ KARARNAME VAR

MECLİSİ GÜNDEMİNDE İKİ KARARNAME VAR

KOMİTENİN GÜNDEMİNDE SOKAK AYDINLATMALARIYLA İLGİLİ SÜRESİ DOLMAK ÜZERE OLAN İKİ KARARNAME BULUNUYOR

A+A-

KOMİTENİN GÜNDEMİNDE SOKAK AYDINLATMALARIYLA İLGİLİ SÜRESİ DOLMAK ÜZERE OLAN İKİ KARARNAME BULUNUYOR

KOMİTE BAŞKANI ÖZGÜR: “KARARNAMELER ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALARI TAMAMLAYIP PAZARTESİ GÜNÜ MECLİS’TEN GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bu sabah toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’nde Komite Başkanı Birikim Özgür başkanlığında toplanan komitenin gündeminde, bir önceki hükümet döneminden kalan “Belediyelerin Sokak Işıklandırmalarına Ait Elektrik Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yasa Gücünde Kararname ve Sokak Lambalarına Enerji Temini, Tahsilatı ve İdaresi Hakkında Yasa Gücünde Kararname” bulunuyor.

Toplantıya, Maliye Bakanı Zeren Mungan, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, belediye başkanları, KIB-TEK ile EL-SEN yetkilileri de katıldı.

Toplantının başında gazetecilere gündemleriyle ilgili bilgi veren Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, kararnamelerin süresinin yakında dolacağını, bu çerçevede bugün ilgili taraflarla, görüşlerini dinlemek üzere bir toplantı yapacaklarını ve alınacak görüşler doğrultusunda komite olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Özgür, hedefin bu konuyla ilgili kararnameleri yasallaştırmak ve KIB-TEK ile belediyelerin memnun kalacağı bir sistem getirmek olduğunu belirterek, komitenin bugün kararlarını şekillendireceğini, Cuma günü tekrar toplanarak bir karara bağlamak istediklerini ve Pazartesi günü de Meclis Genel Kurulu’ndan geçirerek bu kararnameleri yasallaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun geçtiğimiz Pazartesi günkü toplantısında, geçen hükümet döneminden kalma 5 yasa gücünde kararnamenin tekrar değerlendirilmek üzere komite gündemine alınması oybirliğiyle kabul edilmişti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.