1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİSİ HEYETİ, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA
MECLİSİ HEYETİ, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA

MECLİSİ HEYETİ, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA

Cumhuriyet Meclisi’nden bir heyet Avrupa Parlamentosu’nda temaslarda bulunuyor.

A+A-

CANDAN: “KIBRIS TÜRK TARAFININ GÖZÜYLE NELER OLDUĞUNU BURADA MUHATAPLARIMIZA ANLATIYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi’nden bir heyet Avrupa Parlamentosu’nda temaslarda bulunuyor.

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ile DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan heyet,  Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup yetkilileri ile görüşmeler yapıyor.

Temaslarda, Kıbrıs konusu, Doğrudan Ticaret Tüzüğü ve Kıbrıslı Türklerinin Avrupa Parlamentosu’nda temsiliyetinin sağlanması konuları görüşülüyor.

Görüşmeler hakkında bilgi veren CTP Milletvekili Candan, Brüksel’de dün başladıkları temasları çerçevesinde özellikle Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup temsilcileri ile görüşmeler yaptıklarını, düşünce kuruluşları ve Avrupa Komisyonu yetkilileri ile de görüşeceklerini söyledi.

Candan, “AP’daki Hristiyan Demokratlar,Avrupa Halk Partisi ve Sosyal Demokratik grubu ile temas halinde Kıbrıs konusunun geldiği durum hakkında görüşlerimizi paylaşıyoruz. Müzakerelerin bir an önce başlaması için Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunu, arzusunu ve  çözüm istemini vurguluyoruz. Ortak açıklamaya ilişkin görüşmeler devam ediyor. Bu noktada Kıbrıs Türk tarafının gözüyle neler olduğunu burada muhataplarımıza anlatıyoruz” dedi.

Candan, AKPA gibi Avrupa Parlamentosu’nda da Kıbrıslı Türklere özel statü verilerek temsiliyet sağlanması için lobicilik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Özellikle Avrupa Parlamentosu’ndaki Türk İlişkiler Komitesi’nde temaslarını yoğunlaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Candan, AB uyum çalışmaları ile ilgili de görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

Candan, Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları kapsamındaki görüşmelerde muhataplarının ortak noktasının müzakerelerin daha fazla gecikmeden başlaması olduğunu belirtti.

Candan, Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün de hayata geçmesi konusundaki çağrılarını temaslarında dile getirdiklerini kaydetti.

Şu ana kadar yaptıkları görüşmelerinin hiç birinde Maraş konusunun muhatapları tarafından gündeme getirilmediğine işaret eden Candan, görüşmelerde müzakere sürecinin bir an önce başlaması ve ilerlemesi gerektiğinin ortaya konulduğunu söyledi.

Candan, Brüksel’deki temasları çerçevesinde yarın AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ve Avrupa Komisyonu Türk Masası Şefi Michaela Di Bucci ile görüşeceklerini de ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.