1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS'İN 2013 YILI SON TOPLANTISI BAŞLADI
MECLİS'İN 2013 YILI SON TOPLANTISI BAŞLADI

MECLİS'İN 2013 YILI SON TOPLANTISI BAŞLADI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2013’ün son toplantısını bugün yapıyor.

A+A-

YILIN SON TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE SAYIŞTAY DENETİM RAPORU VE SİGORTA HİZMETLERİYLE İLGİLİ BİR TASARI YER ALIYOR

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2013’ün son toplantısını bugün yapıyor.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.05’te başlayan toplantının gündeminde, Kesin Hesap Yasa Tasarıları ile Sayıştay Denetim Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komitenin, Mutad Olmayan İhracat İstisnası Tüzüğüne Dayanılarak Yapılan KDV İadeleri Hakkında Sayıştay Denetim Raporuna İlişkin Ek Raporu ve Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı yer alıyor.

Toplantıda ilk olarak sunuşlar bölümünde bazı yasa tasarıları hakkında ivedilik tezkereleri okundu.

Başbakanlığın Ekonomi Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündemindeki “KKTC’de Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresinin okunmasından sonra açıklama yapmak üzere söz alan Maliye Bakanı Zeren Mungan, banka kartlarının kullanımında bazı düzenlemeleri içerdiğini, bankaların alacağı miktarlarda sınırlamalar yapılacağını ifade etti.

Mungan, UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın yerinden sorusu üzerine faizlerle ilgili düzenlemenin de yapılacağını bildirdi. Tezkere, oybirliğiyle kabul edildi.

DP Milletvekili Hasan Taçoy’un Çocuk İzlem Merkezi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesi istemiyle ilgili tezkeresi oy çokluğuyla onaylandı.

Başbakanlık’ın “Tasfiye edilmiş ve edilecek olan halen mevcut KİT’ler döner sermayeli kuruluşlar ve devletin sermayelerine iştirak etmiş kuruluşların ve diğer kamu kuruluşlarının borçların tasfiyesiyle ilgili yasa tasarısı” için ivedilik istemiyle tezkeresi de oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının bugünkü gündeminde bulunan Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı için de ivedilik kararı alındı.

Meclis Genel Kurulu daha sonra gündemindeki konuların görüşülmesine başladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.