1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS'TE ADSL ARIZASI KONUŞULDU
MECLİS'TE ADSL ARIZASI KONUŞULDU

MECLİS'TE ADSL ARIZASI KONUŞULDU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, ADSL’deki sıkıntının, 24 saat içinde tamamlanması yönünde talimat verdiğini bildirdi.

A+A-

KAŞİF: “ADSL’DE YAŞANAN SIKINTININ 24 SAAT İÇİNDE AŞILMASI İÇİN TALİMAT VERDİM”

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, ADSL’deki sıkıntının, sistem kartında yaşanan arızadan dolayı yaşandığını ifade ederek, bu kartın yenilenmesi için çalışmaların 24 saat içinde tamamlanması yönünde talimat verdiğini bildirdi.

Kaşif, “İletişimin çökmesi, devletin, ülkenin çökmesi anlamına gelir” diyerek, telekomünikasyon altyapısında teknolojinin yakalanması gerektiğini söyledi. Kaşif, “Aksi halde daire özelleştirilse de, özerkleştirilse de hizmet veremeyecek” dedi.

Güncel konuşmaların yapıldığı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, karayollarıyla ilgili konuştu.

SANER

Ersan Saner, trafik radarlarının tuzak olduğunu savundu. Ayda 8 bin kişinin radar cezası aldığını kaydeden Saner, yılda bin kişinin ehliyetini kaybettiğini, insanların çoğunun yollarda ehliyetsiz dolaştığını iddia etti. Saner, bu konuda yetkililerin acil önlem alması gerektiğini ve radarlar üzerinde çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Saner, yollarda hedefin her yere duble yolla gidilmesi olduğunu ve trafik kazalarının azaltılması için bunun gerekli olduğunu söyledi. Yollarda temizliğe de önem verilmesi gerektiğini kaydeden Saner, Karayolları Dairesi’nde önemli araçların bulunduğunu ancak kullanılmadığını savundu.

İnternet konusunda yaşanan sıkıntıya da dikkat çeken Saner, ADSL’de yaşanan sıkıntıların Telekomünikasyon Dairesi’nde kazanç kaybına yol açtığını iddia etti. Saner, internet üzerinden çalışan veya konuşan insanların,ADSL olmayınca cep telefonu şirketlerinin hizmetlerine eğildiğini belirtti.

Saner, internette yaşanan sıkıntının ticaret yapan esnafı da etkilediğini, esnafın da cep telefonuna yöneldiğini ifade ederek, böyle giderse, Telekomünikasyon Dairesi’nin elindeki son kozu da kaybedeceğini savundu.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, trafik ve yolların kendilerinin ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, trafik güvenliği için tüm tedbirleri eldeki imkanlara göre aldıklarını ve yol çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Kaşif, Gazimağusa’da hastane arkasındaki yolun yapımının sürdüğünü söyledi. Devletin üzerine düşenleri yapmaya çalıştığını kaydeden Kaşif, eksikleri bulunduğunu ancak aciliyetine göre yapılması gerekenlerin yapıldığını kaydetti.

Radar sistemlerinin nasıl kurulduğunu herkesin bildiğini ve noktadan noktaya radar sisteminin daha etkili olduğunu söyleyen Kaşif, temizlik çalışmalarının sürdüğünü ancak yeterli olmadığını, bu konuda hizmet alımının daha iyi olacağı düşüncesinde olduklarını belirtti.

Kaşif, Karayolları Dairesi’nde aracı yenileyip, personeli gençleştirmek gerektiğini kaydetti.

ADSL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, internet sorununun giderilmesi için olayın “dibine” indiklerini söyledi.

Santrallerin bakım anlaşmalarının 2 yıldır bulunmadığını kaydeden Kaşif, arıza sonrası sistemi kuran firmayla görüştüklerini, 2 teknisyen getirildiğini ve sistemin ayağa kaldırıldığını belirtti. Sistemde arızalı bulunup, tamir edilen kartın değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Kaşif, bu konuda ilgili firmayla görüşmenin yapıldığını ve kartın Türkiye’de arandığını belirtti.

Kaşif, aynı görevi gören bir yeni model kartın bulunup, takılacağını ve sorunun giderileceğini kaydetti.

“İletişimin çökmesi, devletin, ülkenin çökmesi anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulunan Kaşif, internetin çökmesinin devlet işleyişini de etkilediğini söyledi.

Kaşif, “telekomünikasyon altyapısında teknolojinin yakalanması gerektiğini, aksi halde daire özelleştirilse de, özerkleştirilse de, hizmet veremeyeceğini çünkü halkın hizmet alabileceği yere gideceğini” belirtti.

Altyapıyı güçlendirmek için çalıştıklarını ve bu konuda ihale açacaklarını kaydeden Kaşif, şu anda ADSL’in ne vakit çökeceğini veya çökmeyeceğini kimsenin garanti veremeyeceğini belirtti. Kaşif, “O kartın bir an önce değiştirilmesi gerekir. Bu konuda yetkililere 24 saat süre verdik. O kart Türkiye’de bulunup, yenilenecek” dedi.

Sıkıntının, bakım anlaşması olmamasından dolayı yaşandığını yineleyen Kaşif, hizmetin sürekliliğinin sağlanması için teknik servisin gerekli olduğunu vurguladı.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu da “Anayasa Değişikliği” ile ilgili konuşmasında, Anayasa değişikliği yasa önerisinde iyi ve güzel bir çalışma yapıldığını, toplum faydasına maddeler bulunduğunu ancak halkın da gündemine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Temel hakların niteliği ve korunmasında, insana saygı çerçevesinde iyi çalışmalar olduğunu, çocuk hakları konusunda gelişmeler olduğunu belirten Sucuoğlu, öneride yanlış ve eksik gördüğü maddeleri de okuyarak, önerilerde bulundu.

Memurun siyaset yapmasının önündeki engellerin kaldırılması konusunda eksiklikler bulunduğunu ve bunların netleştirilmesi gerektiğini savunan Sucuoğlu, vicdani ret konusunda da sıkıntı olabileceğini söyledi. Sucuoğlu, dilekçe hakkı konusunda ise yaşanabilecek sıkıntılara da değindi.

ÇAVUŞOĞLU

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “hükümet icraatlarının Kıbrıs konusuna etkisi” başlıklı konuşmasına, iç tüzüğü eleştirerek başladı ve yeni iç tüzüğün Meclis’i olumsuz etkileyeceğini savundu.

Çavuşoğlu, genel olarak hükümet icraatlarını eleştirerek, Karpaz bölgesinde son yapılan istihdamları etik bulmadığını söyledi.

İnsanların bu gibi konular yüzünden KKTC devletinin yıkılması pahasına “çözüm” dediğini ve devletin “işe yaramadığı” düşüncesine kapıldığını savunan Çavuşoğlu, insanların devlet için değil, devletin insan için olduğunu unutmamak gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, ülkede elektrikle ilgili yaşanan borç ve kesinti sıkıntılarının aşılması gerektiğini söyledi. Kesintilerin halkı da olumsuz etkilediğini, su motorlarının elektriğinin kesilmesinden dolayı su verilemediğini ve insanların zor duruma düşürüldüğünü savunan Çavuşoğlu, bunu etik bulmadığını kaydetti.

İnsanların bu yüzden “ne olursa olsun barış, çözüm” söylemine itildiğini savunan Çavuşoğlu, bu konuda hükümeti suçladı ve sorunun çözülmesi için hükümetten duyarlık istedi.

Karpaz bölgesinde çevre kirliliği yaşandığını ve belediyelerde sıkıntılar bulunduğunu savunan Çavuşoğlu, basının ve hükümetin bu konuya ilgisiz kaldığını iddia etti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, Çavuşoğlu’nun belediyelerle ilgili eleştirilerini yanıtladığı konuşmasında, Dipkarpaz Belediyesi’nde sendika ve belediyeyle yaptığı çalışmaları anlattı.

Üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Gürpınar, Dipkarpaz Belediyesi’nde uzlaşıya yakın olunduğunu belirtti.

DÜRÜST

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst de, “Kıbrıs müzakereleri sürecinde Güzelyurt ve Lefke ilçesindeki belirsizlik” konulu bir konuşma yaptı.

Kıbrıs müzakere süreçlerinde halkın sıkıntılara düşürüldüğünü savunan Dürüst, her müzakere sürecinde “bu bölge verilecek, şu bölge verilecek” sıkıntıları çektirilen halkın, belirsizliğe itildiğini iddia etti.Dürüst, “Bu konu nereye kadar gidecek? İnsanların umutlarının tüketilmesi ne kadar devam edecek?” dedi.

Dürüst, çözüme karşı olmadıklarını ancak ülkede insanların umutlarını yaşatmasına yönelik kararlı politikalar üretilmesi gerektiğini belirtti. Kıbrıs konusunun bir yana bırakılması gerektiğini savunan Dürüst, sorunun 40 yıl daha sürebileceğinden halkın üretimden koparılmaması gerektiğini söyledi.

Kemal Dürüst, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye de Kıbrıs konusunda yaptığı konuşmalarda daha duyarlı olması çağrısında bulundu.

Dürüst, Güzelyurt ve Lefke bölgesinde nüfus problemi yaşandığını iddia ederek, bölgeye daha fazla toplu konut yapılarak ve üretim desteklenerek, bu problemin aşılabileceğini savundu.

Kemal Dürüt, Geçitköy barajından dağıtılacak su konusunda da halkın bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti.

HAMZAOĞULLARI

CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, “doğal afet”le ilgili konuşmasında, ülkede yaşanan kuraklık ve yoğun yağışlardan meydana gelen doğal afetlerden etkilenen üreticilere gerekli ödemelerin yapılmadığını savundu.

Hamzaoğulları, Karpaz bölgesinde alacağı olan üreticilerin mağdur olduğunu kaydetti.

Devlette verilen izaz ikram ödeneklerini de okuyan Hamzaoğulları, bunun kendisini çok üzdüğünü belirterek, daha hassas davranılmasını istedi.

GÜRÇAĞ

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ da, “gençlik” ile ilgili yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği gençlerin talepleri ve sıkıntılarına değindi. Gürçağ, gençlerdeki yeteneklerin ortaya çıkarılması ve ülkeye faydalarının dokunmasını sağlamak gerektiğini kaydetti.

Gürçağ, gençlerin ülkede yaşadığı en büyük sıkıntılardan birinin eğitim sonrası iş hayatına girişleri olduğunu ifade etti. Ülkede ara eleman ihtiyacı bulunduğunu, o yüzden gençlerin eğitim dönemlerinde becerisine göre yönlendirilmesi ve doğru mesleği bulması gerektiğini kaydeden Gürçağ, bunun planlanması gerektiğini belirtti.

Meslek liselerinin cazibesinin artırılması gerektiğini kaydeden Gürçağ, mesleğe göre yönlendirmenin yapılmasının iş hayatına kazanç ve ara eleman ihtiyacının giderilmesi için önemli olduğunu ifade etti. Gürçağ, engelli gençlerin de iş hayatına kazandırılması için planlama gerektiğini ve becerilerini göstermelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Gürçağ, beyin göçü ve nitelikli insanların göçünün engellenmesi gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.