1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS’TE ERCAN HAVAALANI VE YENİ HAVA YOLU KURULMASI
MECLİS’TE ERCAN HAVAALANI VE YENİ HAVA YOLU KURULMASI

MECLİS’TE ERCAN HAVAALANI VE YENİ HAVA YOLU KURULMASI

UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ercan Havaalanı’yla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

A+A-

MECLİS’TE ERCAN HAVAALANI VE YENİ HAVA YOLU KURULMASI TATRTIŞILDI

Lefkoşa, 26 Eylül 13 (T.A.K): UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ercan Havaalanı’yla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Ercan İhalesi’nin sonuçlandırılma süreciyle ilgili kronolojik bilgi vererek, kendisin bu kararının arkasında durduğunu ve yapılanan doğru olduğuna inandığını belirtti.

İhaleyle ilgili eleştiride bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif dahil çoğu kişinin bu sürece dahil olduğunu da anımsatarak, ihaleyi gerçekleştirmelerindeki sebeplerini anlatan Saner, Ercan konusunun yasalara uygun olup olmadığının 5 aydır araştırıldığını somut birsey açıklanmadan konuşulmasını anlamsız bulduğunu söyledi.

Ercan konusunda artık laf değil iş üretme zamanı geldiğine inandığını kaydeden Saner, “Benim yumuşak karnım KTHY göreve geldiğimin ilk ayında battı batıranlarla ilgili hala tık yok” dedi.

Saner, KTHY’yi inceleyecek komitede görev almak istediğini de dile getirerek, kendisinin denetlemesi uygun bulunmuyorsa dışarıdan da takip edebileceğini söyleyerek, KTHY çalışanlarının ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmamasının ise kendisinin bakan olmasından çok önce başladığını belirtti.

2 yıldır yeni hava yolu şirketinin alanı kurulamadığına da işaret eden Saner, bunun sebeplerini en iyi kendisinin bildiğini, ancak halkı kurduk kuruyoruz söylemleriyle kandırmanın yanlış olduğunu söyledi.

AB şartlarında hava yolu şirketinin hangi prosedürle kurulabileceğiyle ilgili teknik bilgi de veren Saner, gündeme gelen diğer konularla ilgili de düşüncelerini aktardı.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş havalimanı konusunda söz alarak Saner’in açıklamalarına yanıt verdi.

“Dünyada havaalanları özel midir beni ilgilendirmez” diyerek, yeni süreçte havaalanının daha da stratejik bir konu olduğunu, ihale şartnamesi çıktığından beri ‘sakın ha’ diyen kişi olduğunu da hatırlattı.

İhale şartlarında iç hatlar uçuşlarının bile yer aldığını şartnameyi alan ve okuyan hiçbir tecrübeli şirketin bu işe yanaşmadığını belirten Denktaş, sonra ek sözleşmeler ve gereksiz tavizlerle yola devam edildiğini söyledi.

Denktaş, havaalanının yerinin dahi hala tespit edilemediğini, KTHY’nin zarar ediyor mantığıyla kapatılmasının bu ülkeye yapılabilecek en büyük zarar olduğunu belirtti. Bu konuları kısa bir sürede çözümleyebilecek sihirli bir değnekleri olmadığını ifade eden Denktaş, hedefleri konusunda kararlı olduklarını ve bunlara ulaşmak için adım adım ilerleyeceklerini söyledi.

Denktaş, makul bir süre geçtikten sonra yapılacak eleştirilere açık olduğunu söyledi.

SANER

Yeniden söz alan Saner, hükümet programında bir çok kez AB kelimesi geçtiğini hala AB normlarını uygulayacak noktaya gelinmediğini belirtti. Milli havayolu için gerekli adımları attıklarını hatta TC’de yönetmelik değiştiklerini anlatarak,4900 sayfalık ihale dosyasında gözden kaçan maddeler için zamanında özür de dilediğini söyledi.

Saner konuşmasını çok lafı edilen spotlarla ilgili ayrıntılı bilgi vererek tamamladı.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, gerekli çalışmaların yapıldığını modern ülke şartlarına uygun bir havalimanı sahibi olmak için yoğun uğraşlar içerisinde olduklarını belirtti.

Bu çalışmalar kapsamında önceden yapılmış master planını alarak inceleyeceklerini ve ortaya çıkan sorunları bertaraf edecek çözüm yolları arayacaklarını kaydeden Kaşif, milli havayolunun kendileri için bir hedef olduğunu ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından oturum tamamlandı. Meclis’in bundan sonraki birleşimi 30 Eylül  Pazartesi yapılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.