1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MECLİS'TE GEZİ TARTIŞMASI
MECLİS'TE GEZİ TARTIŞMASI

MECLİS'TE GEZİ TARTIŞMASI

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Meclis'te konuşmanın ardından tartışma çıktı.

A+A-

'Eylemler şiddete varmazsa polis müdahale etmez.İllegal eylemlere karşı hepimiz, tüm meclis ortak karar ve tavır almalı.Hak arama eylemlerine tolerans gösterilmiştir Ankara'da ama bırakalım meclisi mı işgal etsinler, başbakanlığı mı bassınlar.. Böyle bir lüksümüz asla olamaz.Polisle halkı karşı karşı  getirdiği görüntüsüne asla izin vermeyeceğiz.Ülkemizde kaos yaratılmaya çalışılmaktadır.Şiddete başvurmayanların başımızın üstünde yeri vardır. Şiddete başvuranlarla aramıza mesafe koyalım. Artık bu olay siyaset yapma olayı değildir.Görevini yapmayan herkese karşı gereken herşeyi yapacağız. İstanbul'da iddialara ilişkin müfettişler görev yapıyor.

EYLEMLERE SON VERİLSİN

'Bütün vatandaşlarımızdan, gençlerimizden illegal örgütlerden uzak durmalarını istirham ediyorum.Artık bu eylemlere son verilmesini istiyorum.Meşru zeminin kaybedilmemesi adına birlikte tavır almaya çağırıyorum hepinizi.

MUMCU MÜDAHALE ETTİ

Oturumu yönetem TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu sık sık müdahale ederek Güler'in konuşmasına müdahale edilmemesini istedi.

O TALİMATI KİM VERDİ

Güler'in sözlerinin ardından yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural 'Sabah beşte müdahale emrini, çadırların yakılması talimatını kim verdi. Gelin araştırma önergesini kabul edin, ortaya çıksın' dedi.

KAMERALAR KAPALIYDI

CHP'li Mahmut Tanal ise kürsüye gelerek kendisine polislerin silah çekildiğini söyledi.Olaylar sırasında kameraların kapalı olduğunu savunan Tanal 'Halka çapulcular diyorsanız ben de o çapulculardan biriyim. Siz zalimsiniz, siz ABD uşağısınız. Siz faşistsiniz' dedi.

ZALİM İSTİYORSANIZ TARİHİNİZE BAKIN

Tanal'dan sonra kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise şunları söyledi:

'Zalim istiyorsanız dönün tarihinize bakın. AK Parti olmasaydı bu eylemler yapılmazdı. Sağduyu diyorsanız sizin nerenizde var sağduyu var.Millet size iktidarı vermeyecektir.'

TARHAN'IN KONUŞMASI

Aydın'ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise şunları söyledi:

'Siz burada laf yetiştirirken bir gencin, çocuğun ölüm haberi geldi. Abdullah'ı Hatay'da öldürdüler. Bunun sebebi, sorumlusu kim sorguladınız mı. Başbakanınız neden kaçtı. Bu ülkeyi nasıl bu hale getirdiniz. Bizim kardeşlerimiz olan polisleri kadınlarımızın yüzüne gaz sıkar hale getirdiniz. Siz diktatörmü arıyorsunuz. Siz 1930'larda  bizi yönetseydiniz hepimiz bir kalıp sabun olmuştuk.'

Demokrasi sadece sandıktan alınan oy oranıyla değerlendirilirse büyük hata yapılır Seçimde alınan oy oranını önümüze koyarak ben her şeyi yaparım demek ülkeyi nerelere getirmiştir. Bu olayların temeli başbakanın ülkenin kişisel yaşamına müdahale etmesidir. Ülke bu başbakanla otoriterleşmeye, diktatörleşmeye gitmektedir. Sayın Başbakan güç zehirlenmesine uğramıştır. Biri bunu söylemeli ona.Parkta oturan kişilerin oturma biçimine karışıyor. Parkta iki kişi oturuyor birileri onlara saygı duyabilir ama ben Tayyip Erdoğan olarak kusura bakmayın ben saygı duymam. Ben Kadıköy vapurundan inenleri gözlüyorum, onların kılık kıyafetlerine karışmıyorum diyor. Sayın Başbakan o vapurdan inenlerin nesine tahammül ediyorsunuz. Taksim'de pırıl pırıl gençler var. Gençler kendi hak ve özgürlüklerine sahip çıkıyor. Bu sese kulak verin.

VURAL: SAAT 05.00'TE DOZERLERLE GİRME EMRİNİ KİM VERDİ?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise İçişleri Bakanı Güler'e, ''Gezi Parkı'nda gece yarısı yakmalar, saat 05.00'te dozerlerle girmeler bunun talimatını kim verdi? Sayın Başbakan'ın 29 Mayıs'ta yaptığı konuşmayla bu talimat verildi mi verilmedi mi? Polisleri suçluyorsunuz, talimatı veren Sayın Başbakan değil midir? Bunun cevabını istiyoruz'' dedi.

 

Kaynak: mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.