1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS’TE HER ŞEYİN YOLUNDA OLDUĞUNA İNANMIYOR!
MECLİS’TE HER ŞEYİN YOLUNDA OLDUĞUNA İNANMIYOR!

MECLİS’TE HER ŞEYİN YOLUNDA OLDUĞUNA İNANMIYOR!

Meclis’te her şeyin yolunda olduğuna inanmıyor!

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, yeni Yasama Yılı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Meclis’te her şeyin yolunda olduğuna inanmadığını söyledi. 

Ülkede sivilleşme ve demokratikleşme adına atılması gereken adımlar olduğunu söyleyen Çakıcı, birkaç yasa dışında önemli yasaların Meclise getirilmediğini savundu.

Çakıcı, Meclis’te Seçim ve Halkoylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası, kamu reformu yasaları, faiz yasaları, kadın ticaretiyle ilgili yasalar, askerlik yasaları, işkenceyle ilgili yasalar, elektrikle ilgili yasalar, eşit işe eşit ücretle ilgili yasalar hakkında adım atılmadığını ifade etti.

“Bu yapıyla devam ettiğimiz sürece Meclis halkın gözünde itibarsızlaşıyor” diyen Çakıcı, halkın Meclise bir bütün olarak baktığını anlatarak, hükümetten özeleştiri yaparak, muhalefetteki söylemleriyle iktidardaki söylemlerini karşılaştırmasını istedi.

Bu dönemde Meclisi daha sert şekilde eleştireceklerini kaydeden Çakıcı, Anayasa değişikliği konusunda bazı siyasilerin tavırlarının samimi olmadığını vurguladı.

Çakıcı, yakın zamanda bir anayasa değişikliğini mümkün görmediğini de dile getirdi.

Çakıcı’nın konuşmasının ardından konuşmalar sona erdi ve resepsiyona geçildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.