1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECLİSTE "MİNİ" OTURUM
MECLİSTE "MİNİ" OTURUM

MECLİSTE "MİNİ" OTURUM

Genel kurul, 1 saatliğine toplandı...

A+A-

Genel Kurul’da ilk olarak onaya ve bilgiye sunuşlar yapıldı. Bu bölümde Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı’nın Crans Montana Formu’na katılımına ilişkin kararı onaylandı.

Azerbaycan’da 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak toplantıya, Meclis Başkanı Hasan Bozer başkanlığında UBP ve CTP-BG’den birer milletvekili katılacak.

İlk gündem dışı konuşmayı yapan CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, hükümeti “düşmüş gibi” tanımlayarak, Başbakan İrsen Küçük’ün Amerika gezisini eleştirdi.

Amerika’ya Turizm Bakanı’nın neden gittiğini, Dışişleri Bakanı’nın neden gitmediğini soran Kalyoncu, ülkede zamlar yapılırken, hükümet yetkililerinin Amerika ziyareti için harcama yapmasını da eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ülkedeki sorunlara ilgisiz olmakla suçlayan Kalyoncu, ülke insanının Kıbrıs sorunu nedeniyle önünü göremediğini, uzun vadeli plan yapamadığını ifade etti.

Daha sonra yurt dışına bala satımını eleştiren Kalyoncu, bu nedenle ülkedeki bala fiyatlarının arttığını ve hayvancının bala bulamadığını söyledi.

Ekonomik açıdan zor durumda kalan hayvancı ve çiftçilerin kestikleri çekleri ödeyemediklerini ifade eden Kalyoncu, bunun daha büyük ekonomik sorunlara neden olacağını kaydetti.

Kalyoncu, çiftçinin gelir desteğinin kooperatife yatırılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Kalyoncu hükümetin miyadının dolduğunu, CTP-BG’nin en erken zamanda seçime gidilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını anlattı.

Eleştirileri yanıtlayan Başbakan Vekili Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs sorunu KKTC için ciddi bir sorun olsa da Güney Kıbrıs’ın da bundan ciddi şekilde etkilendiğine işaret etti.

Özgürgün, Kıbrıs'ta iyi bir anlaşmanın hem KKTC'nin hem de güneyin yararına olacağını belirtti.
“Güney ekonomik sorunlarını çözmek istiyorsa Kıbrıs sorununu çözmeye gönüllü olmalıydı” diyen Özgürgün, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da görüşmelerin bir an önce başlaması için çalıştığını ve bunun gerekliliğini ilgili yerlere ilettiğini kaydetti.

Amerika gezisine katılmamasıyla ilgili eleştirilere cevap veren Özgürgün, kendisi yurt dışı ziyaretlerine katılmasa da orada görevli diplomatların heyetlere destek verdiğine işaret etti.

Özgürgün, Dışişleri Bakanlığı'nın tüm yurt dışı ziyaretlerine her türlü desteği verdiğini vurgulayarak, Kalyoncu’nun diğer bakanlarla ilgili eleştirilerini ilgili bakanlara ileteceğini ekledi.

UBP Milletvekili Zorlu Töre yaparak de, Atatürk, 19 Mayıs ve Türk Gençliği konusunda konuştu.

Meclisin bir sonraki toplantısı, 20 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.