1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ MECLİS’TE YENİ BİR BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜL YOK”
“ MECLİS’TE YENİ BİR BAŞARISIZLIĞA  TAHAMMÜL YOK”

“ MECLİS’TE YENİ BİR BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜL YOK”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkede, sivil toplum örgütleri muhalefet ve hükümetin hep birlikte çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

A+A-

SİBER: “SEÇİMLERDEN SONRA OLUŞAN MECLİS’TE YENİ BİR BAŞARISIZLIĞA HİÇ KİMSENİN TAHAMMÜLÜ YOK”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkede, sivil toplum örgütleri muhalefet ve hükümetin hep birlikte çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Meclis’in siyasetin vitrini, ülkenin dünyaya açılan yüzü olduğunu, seçimlerden sonra oluşan Meclis’te yeni bir başarısızlığa hiç kimsenin tahammülü olmadığını söyledi.

Siber, yeni görevinde başarılar dilemek ve Meclis’ten beklentilerini aktarmak amacıyla kendisini ziyaret eden, Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyetiyle görüştü.

ŞADİ: “BAŞBAKANLIK’TAKİ GÖREVİNİZ MECLİS’İN YENİDEN ŞEKİLLENMESİNE ÖRNEK OLDU”

İŞAD Başkanı Metin Şadi ziyarette yaptığı konuşmada, öncelikle Siber’i Başbakanlık döneminde yaptığı başarılı işlerden dolayı kutladı.

Siber’in, Başbakanlık’ta görev yaptığı kısa dönemin, Meclis’in yeniden şekillenmesine örnek olduğuna inanç belirten Şadi, iktidar ve muhalefet partilerinden halkın kültür seviyesine uygun hareket etmesinin en büyük beklentileri olduğunu söyledi.

Meclis’in, halkın direkt göreve getirdiği, çok önemli, yasama ve denetleme görevi bulunan makam olduğuna işaret eden Şadi, “Bu mekanın, her mesai dakikasının halkımızın refah, huzur ve ilerlemesi için kullanılması, oraya geçici bir süre için görev yapmaya yollanan ve halkın vekilleri sıfatına layık görülen kişilerden halkımızca beklenen en önemli görevdir” dedi.

Hükümet programında yer alan sözlere değinen Şadi, muhalefetin yardımcı olacağına dair sinyaller verdiğini, bu durumda Meclis’in etkin çalışmasının sağlanması, komitelerin efektif olması gibi konularda Siber’e büyük görevler düştüğünü vurguladı.

İŞAD’ın, yeni Meclis’in, efektif ve başarılı çalışmasını talep ettiğini ifade eden Şadi, bu konuların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

SİBER: “HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

Meclis Başkanı Sibel Siber de, övgü dolu sözleri dolayısıyla Şadi’ye teşekkür etti.

Ülkede, sivil toplum örgütleri muhalefet ve hükümetin hep birlikte çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Siber, Meclis’in siyasetin vitrini, ülkenin dünyaya açılan yüzü olduğunu, seçimlerden sonra oluşan Meclis’te yeni bir başarısızlığa hiç kimsenin tahammülü olmadığını kaydetti.

Yeni dönemde büyük bir istek, arzu ve heyecanla çalışılması gerektiğine dikkat çeken Siber, yeni dönemde yapılacak Meclis çalışmalarına değindi. Siber, Meclis’te bekleyen yasaların geçmesi ve daha çağdaş yasalar yapılmasıyla, daha mutlu bir toplum yaratılabileceğine vurgu yaparak, Meclis’in üzerine düşeni layıkıyla yapması için çalıştıklarını söyledi.

Siber, toplumda hak ve adalet duygusunun erozyona uğradığını belirterek, bunları düzeltmek için de çalışacaklarını belirtti.

Meclis’in web sayfasında düzenlemeler yapıldığını anlatan Siber, ülkenin insan kaynakları açısından çok zengin olduğunu ve bu amaçla değişik insanların görüş, düşüncelerini kendilerine ulaştırmaları için bir çalışma yaptıklarını da söyledi.

Meclis Başkanı Siber, Meclis kütüphanesinin halka açık olduğunu duyurmak amacıyla da çalışmaları olduğunu belirterek, Meclis’in sosyal sorumluluk projelerinde daha etkin yer alması için de girişim yapacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.