1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MECLİSTE YENİ BİR SAYFA AÇILDI”
“MECLİSTE YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

“MECLİSTE YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

“SİYASET ÜRETMEK…”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Mehmet Çağlar, siyaset arenasına güvenin azaldığı dönemde demokratik parlamenter sistemi daha iyi noktada çalıştırmak adına bireysel ve kurumsal anlamda üzerine düşülen görevin yapılması gerektiğini belirtti. Çağlar, yıkıcı eleştiriler yerine alternatif önerilerle toplum adına katkı koymanın önemine vurgu yaptı. ADA TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu “Öğle Ajansı” programına konuk olan CTP-BG milletvekili Mehmet Çağlar, yeni hükümeti değerlendirdi.

Kubilay KURÇER

“SİYASET ÜRETMEK…”

“Ülkenin büyük bir seçmen oranında iki köklü partisinin kurmuş olduğu bir koalisyon dönemindeyiz” diyen Çağlar, hükümet programıyla ilgili mutabık olunmasını ve güven oylamasını beklediklerini açıkladı. Böylesine zorlu bir sürecin hayırlı olması temennisinde bulunan Çağlar, kabinenin önemli hedeflerinin ilk kez takvimlendirildiğine vurgu yaptı. Çağlar, hükümet olarak üzerine düşülen yasama görevlerinin en iyi şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek, toplumu rahatlatacak önlemlerin alınmasını önerdi.

Toplumun kendisine hitap edecek sonuçlar beklediğini ifade eden Çağlar, siyaset arenasında güvenin azaldığı dönemde demokrasiyi bireysel ve kurumsal anlamda daha iyiye taşıma hedefleri olduğunu açıkladı. Koalisyon sürecinin işleyişiyle ilgili zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Çağlar, mecliste yeni bir sayfa açıldığının altını çizdi. Çağlar, siyasilerin asıl görevinin “siyaset üretmek” olduğunu hatırlatarak meclisteki dengenin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

“PROGRAM KENDİ İÇİNDE ÇELİŞMEMELİ”

Hükümet programının kendi içerisinde çelişmemesi gerektiğini ifade eden Çağlar, Kıbrıs sorununda BM parametrelerinin kabulü ve iki toplum lideri Eroğlu ile Anastasiadis’in imzaladığı 11 Şubat 2014 belgesiyle birlikte federal cumhuriyetin kurulmasıyla ilgili “Parti içindeki farklı görüşler gayet doğal fakat farklı görüşleri hükümet bağlamında, hükümetin görüşü olarak ileri götürmek sıkıntı yaratır.” şeklinde konuştu. Çağlar, her iki partinin salt çoğunluğunu sağlamasındaki koalisyonu götürme protokolünün, toplum çıkarları için yapılacak çalışmalara ivme kazandıracağını açıkladı.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

CTP-BG milletvekili Mehmet Çağlar, toplumun büyük kesminin oy verdiği UBP-CTP-BG koalisyonunun, hükümet olarak yasama görevini en iyi şekilde yürütmeyi başarmaktan başka seçeneğin olmadığına vurgu yaparak “Şimdiden kişileri konuşmak yerine, hükümetin başarılı olabilmesi ve siyasete olan güvenin yeniden kazandırılabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.” diye sözlerine ekledi.

“TARIM SEKTÖRÜ ÖNEMLİ”

Gelirlerin ve istihdam sıkıntıların yaşanmasından dolayı tarım arazilerinin inşaat sektörüne devredilerek çıkış yolu sağlanmaya çalışıldığını ifade eden Çağlar, turizm ve üniversite alanından sonra tarım alanında yatırımların olması gerektiğini açıkladı.

“KHK DEĞİŞMELİ” KAMU HİZMET KOMİSYONU

CTP-BG milletvekili Mehmet Çağlar, özel sektörde bulunan insanların durumunun adil olmadığına vurgu yaparak kamudaki dengesizliği ortadan kaldırmak için Kamu Hizmet Komisyonu’nun değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

TC Yardım Heyeti’nin AB’den gelen fonu denetleme görevinin olduğunu dile getirerek heyetin proje sahipleriyle devlet yerine muhatap olması gibi yapısal anlamda sorunları eleştirdi. Çağlar, yapısızlık sorunlarının KKTC devletinin saygınlığını dibe vurduğunu ve devlet içinde devlet yarattığını da sözlerine ekledi.

“ADİL VERGİ SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR”

Vergileri ödeme konusunda sıkıntılar olduğunu ifade eden Çağlar, az kazanandan az, çok kazanandan ise çok vergi alınmasının, yaşam standardı kalitesi düşük insanları yukarıya çekeceğinin altını çizdi.

Çağlar, siyasete güven kazandırılması ve parlamenter sistemin yaşaması için adil vergi sistemine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “Sistemleri doğru organize etmek gerekiyor. Yeni bir döneme girerken umutların olması güzel. Dolayısıyla bireysel çıkarlara bakmak yerine toplumsal çıkarlara odaklanmalıyız. Güvenoyuna sunulacak programa toplum adına alternatif önerilerle katkı koymamız gerekiyor.”

StarKıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.