1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİSTEN ONAY ÇIKTI
MECLİSTEN ONAY ÇIKTI

MECLİSTEN ONAY ÇIKTI

Digitech İletişim Şirketi’nin Stopaj Vergisinin Affı Ve Kthy Konusu

A+A-

DİGİTECH İLETİŞİM ŞİRKETİ’NİN STOPAJ VERGİSİNİN AFFI VE KTHY KONUSUNDA MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASI ONAYLANDI

Melis’teToplumcu Demokrasi Partisi’ne (TDP) bağlı milletvekillerinin Digitech İletişim Şirketi’nin stopaj vergisinin affı hakkında yeniden Meclis araştırma komitesi kurulması önergesi ön görüşmesi yapıldı.

Ön görüşmede TDP milletvekili Zeki Çeler söz aldı. Çeler, komitelerde görüşülen konuların sonuca ulaştırılmasının önemine işaret etti. Çeler, toplumun karar alınması ve uygulanması beklentisi içinde olduğunu, bu nedenle bu komitenin yeniden kurulmasını talep ettiklerini, ciddi araştırma ve soruşturma ile yargılama mekanizması istediklerini kaydetti.

Önergenin ön görüşmesi tamamlandı ve meclis araştırması açılması ve komite oluşturulması oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Toplumcu Demokrasi Partisi’ne (TDP) bağlı milletvekillerinin Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın sonlanan uçuşları hakkında sunduğu Meclis araştırması önergesi ön görüşmesi yapılmaya başlandı.

TDP milletvekili Mehmet Çakıcı bu sırada söz aldı. Çakıcı, komitelerle ilgili sürecin bir türlü tamamlanmadığını, KTHY ile ilgili komitenin nasıl sonuçlanacağını kestiremediğini kaydetti. Sürecin sürekli ertelendiğini, çıkan raporlar bulunduğunu söyleyen Çakıcı, o dönemde UBP ile CTP’nin birbirini suçladığını savundu. Çakıcı, komitelerin derhal açılarak, sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti. Çakıcı, konuşmasında bakan değişikliklerinin nedenini de sorarak, kuvvetli gerekçe sunulmasını talep etti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, KTHY konusunun ülkenin en büyük kaybı olduğunu, komitenin kuruluşuna onay vereceklerini söyledi. Denktaş, yeni kurulacak komitenin sonuca varmasını istediklerini, komite başkanlığına da talip olduklarını belirtti. Denktaş, yeni bir havayolu kurulmasının da tartışılmasını istediklerini söyledi.

UBP milletvekili Ersan Saner, KTHY konusunda hassas olduğunu, bakan atandığından 31 gün sonra KTHY uçuşuna son verildiğini hatırlatarak, bundan büyük sıkıntı duyduklarını kaydetti. Saner, KTHY’yi kimin batırdığına ilişkin komite kurulması önergesini ilk kendisinin sunduğunu ancak sonuç alınamadığını ifade etti. Saner, komite kurulmasına olumlu oy vereceklerini belirtti.

CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer de komitenin kurulması ve sonuç alınmasını istediklerini kaydetti. Soyer, KTHY’nin büyük hizmetler yaptığını, batışının ilk olmadığını daha önce de battığını ve tekrar faaliyete geçtiğini söyledi. Havacılıkta çağdaş gelişmelerin yakalanamadığını söyleyen Soyer, tek şirketle catering ve bilet işlemlerinin yapıldığını, bunun bir yük olduğunu, bu konuların sağlıklı tartışılmadığını belirtti. Soyer, bu konular sağlıklı tartışılmadan, kapanma nedenlerinin ortaya konamayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Meclis araştırması açılması ve bu konuda komite kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

Güncel konuşmalara geçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.