1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS'TEN RUMLARA YANIT!
MECLİS'TEN RUMLARA YANIT!

MECLİS'TEN RUMLARA YANIT!

Meclis’ten Rumlara yanıt

A+A-

Cumhuriyet Meclisi UBP Genel Sekreteri Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’un sunduğu Kıbrıs Rum Meclisinin Çözüm Sürecine Darbe Vuran Kararına İlişkin Karar Önerisinin Komitede ivedilikle görüşülmesini onayladı…

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplandı.

Genel Kurulda ilk olarak söz konusu önerinin komitede ivedilikle görüşülmesi konusu ele alındı..

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’un sunduğu Kıbrıs Rum Meclisinin Çözüm Sürecine Darbe Vuran Kararına İlişkin Karar Önerisinin Komitede ivedilikle görüşülmesini onayladı.Tezkere üzerine söz alan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Rum Meclisi’nin aldığı söz konusu kararı kınayarak öneri hakkında bilgi verdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da söz konusu karar önerisinin tartışılmadan ve kendileriyle iştişare edilmeden Meclise getirilmesini eleştirdi.Meclis Başkanı Sibel Siber de, konuyla açıklık getirerek kendi odasında

Siber, önce olduğu gibi kendisinin bir ön taslak hazırladığını ancak ikinci bir toplantı yapılmadığını söyledi.

Bu esnada İvediliğin neden Dursun Oğuz imzası ile getirildiğini soran CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, “benim imzam olmadığı için onayım yok demektir. Benim imzamın olmadığı bir metni getiriyorsunuz. dedi.

UBP milletvekili Dursun Oğuz yeniden söz alarak, geçen hafta getirilen ve geri çekilen metin üzerine varılan mutabakatla söz konusu  metnin yeniden meclise getirildiğini anlattı.

Bağımsız milletvekili Hasan Taçoy da metnin gruplarararasın da  tartışılıp tartışılmadığını sordu.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, öneri getirilmeden önce tüm grupların imzası alınmış olsaydı bu sorun yaşanmayacaktı” dedi.

CTP milletvekili Erkut Şahali de söz konusu önerinin daha önce geri çekildiğini anımsattı.  TDP Milletvekili Zeki Çeler de metinin gruplararası mutabakat sağlanmadan meclise getirildiğini ifade etti.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Çakıcı da söz konusu metinde imzası bulunmadığını ifade etti.

DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da Rum Meclisi’nin garantilerle aldığı karara bir cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

Denktaş, metnin içeriğinin tartışılabileceğini ancak ivediliğinin alınmasının zamanı geldiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de oturduğu yerden söz alarak, ivediliğin alınmasının komitede görüşülmesi anlamı taşıdığını belirterek, metinin deklarasyon  halinde getirilmesine daha sonra karar verilebileceğini anlattı.

Meclis Başkanı Sibel Siber de önerinin deklarasyon mu öneri mi olması gerektiğine karar verilmelidir dedi.

Genel Kurul daha sonra ivedilik alınmasını oy çokluğuyla kabul etti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.