1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "MEDYAYA YÖNELİK BASKIDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ. SON GÜNLERDE BUNUN OLDUĞUNU DA GÖRDÜK"
"MEDYAYA YÖNELİK BASKIDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ. SON GÜNLERDE BUNUN OLDUĞUNU DA GÖRDÜK"

"MEDYAYA YÖNELİK BASKIDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ. SON GÜNLERDE BUNUN OLDUĞUNU DA GÖRDÜK"

TAKSİM GEZİ PARKI ODAKLI OLAYLAR

A+A-

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ PSAKİ: "TANSİYONU YATIŞTIRMAYA DÖNÜK ÇABALARDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ VE REFERANDUM ÖNERİSİ DAHİL OLMAK ÜZERE, BU DURUMU, SİYASİ YELPAZEDEKİ TÜM GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALARAK, DİYALOG YOLUYLA ÇÖZMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLERİ DESTEKLİYORUZ"

"MEDYA KURULUŞLARINA YÖNELİK, ÖZGÜR BİR BASININ NORMAL FONKSİYONLARINI İCRA EDEMEMELERİYLE SONUÇLANAN HERHANGİ BİR BASKIDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ. SON GÜNLERDE BUNUN OLDUĞUNU DA GÖRDÜK"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Taksim Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili, "Tansiyonu yatıştırmaya dönük çabalardan memnuniyet duyuyoruz ve referandum önerisi dahil olmak üzere, bu durumu, siyasi yelpazedeki tüm görüşleri dikkate alarak, diyalog yoluyla çözmeye yönelik girişimleri destekliyoruz" dedi.

Psaki, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, Türkiye'deki olayları çok yakından izlemeye devam ettiklerini ve tüm tarafları, itidal göstermeye ve şiddetten kaçınmaya çağırdıklarını belirtti.

Sözcü Psaki, açıklamasında şunları kaydetti:

"Daha önce de birkaç kez dile getirdiğimiz gibi, Türkiye'deki olayları çok yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Tansiyonu yatıştırmaya dönük çabalardan memnuniyet duyuyoruz ve referandum önerisi dahil olmak üzere, bu durumu, siyasi yelpazedeki tüm görüşleri dikkate alarak, diyalog yoluyla çözmeye yönelik girişimleri destekliyoruz. Ayrıca tüm tarafları, itidal göstermeye ve şiddetten kaçınmaya çağırıyoruz. Son iki haftadır birkaç defa üzerinde konuştuğum, endişeler uyandıran hadiseler oldu ve dolayısıyla bunu takip etmeyi sürdürüyoruz."

Psaki ayrıca, "medya kuruluşlarına yönelik, özgür bir basının normal fonksiyonlarını icra edememeleriyle sonuçlanan herhangi bir baskıdan rahatsızlık duyduklarını" kaydederek, "Son günlerde bunun olduğunu da gördük" ifadesini kullandı.

Sözcü Psaki, "Bence burada Türkiye açısından en önemli şey, medya ve basın özgürlüğüne saygı göstermesi ve buna aykırı düşecek adımlar atmaması" diye konuştu.

 

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.