1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. MEĞER ERKEKLERDE DE VARMIŞ!
MEĞER ERKEKLERDE DE VARMIŞ!

MEĞER ERKEKLERDE DE VARMIŞ!

Meğer erkeklerde de varmış!

A+A-

Erkeklerde de 'annelik içgüdüsü' varmış

Anne ve bebek arasında hep özel bir bağ olduğu söylenir. Ancak yapılan bir araştırmaya göre o bağın aslında baba ve çocuk arasında da olabileceği ortaya çıktı. Özellikle de annelerinin yokluğunda.

Uzmanlar bu araştırma sonucuna göre babaların biraz daha düşünmeleri gerektiğini söylüyor. Proceedings of The National Academy of Science isimli bilimsel dergide yayınlanan makalenin başlığı ise "Baba beyninin esnekliği."

Çalışmada çocuklarının kendileriyle oynarken çekilmiş görüntülerini izlerken ailelerin beyin MR'ları çekildi. Bu esnada beynin iki bölümünün uyarıldığı görüldü: duygusal ağ ve mantıksal süre. Çocuklarıyla annelerinden daha az ilgili olduğunu söyleyen babalarda bu duygusal yanıtın daha hafif olduğu görüldü.

Ancak çocuklarını kendisi yetiştiren babalarda ise annelerinkine benzer beyin aktivitesi görüldü. Bu babalar hem anne hem baba rolünü üstlenebiliyordu.

ABD'deki Massachusetts Institute of Technology yani MIT'de yapılan bir araştırmada ise çocukların yetişkinlerin yalan söyleme hareketini kopyaladığını ortaya koydu. Birçok yetişkin hayatlarını kolaylaştırmak için çocuklarına yalan söylese de çocuklar bu taktiği kolayca kapabiliyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.