1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MEHMET ALİ AYDINLAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI
MEHMET ALİ AYDINLAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ALİ AYDINLAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

A+A-
Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mehmet  Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü'nde 26-27 Ekim tarihlerinde, çoğunluk  sağlanamazsa 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel  kurulda başkanlığa aday olacağını duyurdu. 
 
Yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, daha önce düzenlediği  basın toplantısında, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına aday olmadığını ifade  ettiğini hatırlatarak, "Ancak mevcut yönetim anlayışının kulübü getirmiş olduğu  noktaya rağmen yönetimde devam etme ısrarı olduğu takdirde, bu kararımı yeniden  gözden geçireceğimin de altını çizmiştim. Bugün gelinen noktayı  değerlendirdiğimde, olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır  aralarını da dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde  devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım" değerlendirmesinde bulundu. 
Seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olacağını vurgulayan  Aydınlar, "Gerek Fenerbahçe Kulübü'nün içerisinde bulunduğu durum, gerek kongre  üyeleri ile taraftarlardan gelen büyük talep ve teveccühü göz önüne alarak, 26  yıldır hizmet verdiğim kulübümün temsil ettiği gerçek değerlere sahip çıkma  adına, olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığımı koyma kararı almış  bulunuyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Fenerbahçe Kulübü'nün mevcut zihniyetin devamına dair bütün işaretleri  taşımakta olan bir olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışıldığını savunan  Aydınlar, açıklamada şu görüşlerini aktardı: "Ülke sporunun temel direği olan, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, plansız, programsız, projesiz, vizyonsuz bir seçim anlayışı ile geçmişe  dair hiçbir şeyi sorgulamaksızın yeni bir dönemi daha başlatmaya  hazırlanmaktadır. Detaylı mali tabloları ve finansal açılımları hiç kimse  tarafından bilinmeyen, konsolide rakamları belirsiz, şeffaflıktan uzak bir yapı,  kongre üyelerine hamasi şampiyonluk sözleri verilerek yeni bir dönem adına oya  sunulmakta ve herhangi bir değerlendirmeye imkan tanınmamaktadır. Kongre  oyunlarıyla başkan adaylarının önleri kesilmek istenmekte, söz verildiği halde  ihraç kararı verilmiş kişilere kongreye katılım imkanı verilmeyerek, yani gerçek  anlamda bir demokratik seçim zemininin temin edilmesinden imtina edilerek,  ülkenin en büyük ve köklü kurumu sıradan bir dernek gibi seçim sandığına  götürülmeye çalışılmaktadır. Burada çok açık ve net bilinmesi gerekir ki bu büyük  kurumun insanlık, adalet, manevi değerler, öncü rol oynama, başarı ve liderlik  etme olguları ile şekillenmiş olan DNA'sı artık bu anlayışı kabul etmemekte,  bünyesi reddetmektedir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki büyük Fenerbahçe  Kulübü asla ve asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi  mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez. Bu büyük kurumun gerçek  sahipleri; kuruluşundan beri görkemli tarihini şekillendirmiş olan sporcuları,  emeklerini ve kaynaklarını koymuş yöneticileri, kulübüne gönülden bağlı  taraftarları ve kongre üyeleridir." 
 
Aydınlar, birlikte hareket edeceği ekibiyle birlikte, kulübün  geleceğine dair plan ve programını tüm kamuoyu ile paylaşacağı bir basın  toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini kaydetti.
 
GÖZLER AZİZ YILDIRIM'DA
 
 Mehmet Ali Aydınlar başkanlık için aday olduğunu resmen açıklamasından sonra tüm gözler Aziz Yıldırım'a çevrildi. Daha önce bir basın toplantısı düzenleyip "Aziz Yıldırım veya onun yolundan giden bir başkası aday olursa ben de göreve talip olurum!" diyen Aydınlar'ın bu kararı, camiada "Aziz Yıldırım da aday olacak" şeklinde yorumlanırken Yıldırım'ın kesin kararını ise çok kısa bir süre içerisinde açıklaması bekleniyor.
AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.