1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMET ALİ TALAT'TAN AÇIKLAMA
MEHMET ALİ TALAT'TAN AÇIKLAMA

MEHMET ALİ TALAT'TAN AÇIKLAMA

Yeni hükümet ne zaman kurulacak? Yorgancıoğlu ne zaman istifa edecek...

A+A-

Yeni hükümetin zamana ihtiyacı var”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat Parti Meclisi toplantısının ardından basının karşısına geçerek yeni genel sekreteri ve 25’inci Merkez Yönetim Kurulu’nu açıkladı. İsimlerin açıklanmasının ardından ise Talat, yeni hükümetin ne zaman kurulacağı ile ilgili soruyu yanıtladı. Talat yeni kabinenin biraz daha zaman ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Havadis - Bertuğ Topal

“Yorgancıoğlu’ndan istifa etmemesini ben istedim”

Mehmet Ali Talat, yeni oluşturulacak kabinenin bugünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüşülmeyeceğini ifade ederek yeni kabine için bazı hazırlıklara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan istifasını vermemesini kendisinin rica ettiğini kaydeden Talat, bunun maksadının ise gerekli hazırlıkları yapma zamanı kazanmak olduğunu belirtti.

“Hükümete girecek parti ne zaman hangi işi yapacağını bilecek”

Bugüne kadar kurulan hükümetlerden farklı olarak kendisinin öngörüsünün bir hükümet programı üzerinden koalisyon müzakereleri yapmak olduğunu kaydeden Talat, “Böylece kurulacak olan hükümet ne için kurulacağını bilmiş olacak. Koalisyon ortağımız hangi hedefler için bir araya geldiğimizi bilmiş olacak, onun pazarlığını yapacağız. Onun sonucuna göre hükümet oluşumuna gideceğiz” dedi.

“Tarih vermek mümkün değil”

Talat, “Hükümet oluştuktan sonra bileceğiz ki şu kadar zaman içinde şu hedeflere ulaşacağız. Bunun için de bir hazırlığa ihtiyacımız var. Bu hazırlık zamanını kazanmak için Sayın Başbakan biz bir zaman tanıyor. Ama bu süreci de çok uzatacak değiliz. Kısa zamanda hazırlıklarımızı tamamlayıp yeni hükümeti oluşturma yoluna gideceğiz. Ancak bu zaman için bir tarih vermemiz şu an için mümkün değildir. En kısa zamanda bu hazırlığın yapılması için elimizden geleni yapıp Meclis’te bulunan partilerle görüşmelere başlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.