1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ ÖFKESİ BÜYÜYOR
MEHMETÇİK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ ÖFKESİ BÜYÜYOR

MEHMETÇİK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ ÖFKESİ BÜYÜYOR

Çöplüğe girişi kapadılar

A+A-

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının öfkesi gün geçtikçe artıyor. Mehmetçik Belediyesi çalışanları, bu kez de Mehmetçik Çöplüğü’ne girişi kapadı. 

Belediye çalışanları, çöplüğün yoluna kocaman kayalar ve çöpler döktü. Çalışanlar, çöplüğün yolunu kapatıp Bafra turizm bölgesinden gelen kamyonları ve Büyükkonuk Belediyesi’nin çöp kamyonlarını engelledi.

Ayrıca Mehmetçik halkı da traktörlerle çöplerini dökmek için çöplüğe geldi ancak belediye çalışanları çöp dökmelerine izin vermedi.

Mehmetçik Çöplüğü önünde çok sayıda da polis memuru görev yapıp, olası bir kavgayı önlemek için hazır bulundu. Mehmetçik Belediyesi çalışanları, 2011 yılı protokolü hayata geçmediği, temmuz ayı ve ağustos ayı maaşlarının ödenmediği ve İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigortalar gibi yatırımlarının yatmadığı gerekçesiyle bir aydır grev yapıyor.

Belediye çalışanları, haklı nedenlerden dolayı seslerini duyurmak için bundan sonra sert eylemler yapacaklarını söyledi.

Belediye çalışanları, “Bütçe geçse bile bizler yine aynı sıkıntıları yaşayacağız” diyor. Belediye çalışanları, taleplerine rağmen, devlet ve hükümet yetkililerinin, yasalardaki boşluklardan dolayı başkanı görevden alamadıklarını söylediklerini belirtti. Çalışanlar bu saatten sonra olacaklardan kendilerinin sorumlu olmayacağını vurguladı.  Bir ayı doldurdular

Mehmetçik Belediyesi’nde süresiz grev birinci ayını doldurdu. Büro-İş Sendikası’nın, 2011 yılı protokolünün hayata geçmemesi, temmuz ve ağustos ayı maaşlarının ödenmemesi ve İhtiyat Sandığı - Sosyal Sigortalar yatırımlarının yapılmaması gerekçesiyle başlattığı grev sürüyor. Mehmetçik belediyesinde başlatılan süresiz grev bir ayı geçti. İçişleri Bakanı’nın çağrısına uyan Mehmetçik Belediye Meclisi üyeleri cuma günü sendika yetkilileri ve çalışanlarla bir toplantı gerçekleştirdi ancak bu toplantıdan da sonuç çıkmadı.

Yaklaşık 3 aydır maaş alamayan çalışanlar, çok çaresiz bir durumda olduklarını belirtirken, “Belediye Başkanı sorumludur, ya görevini yapsın ya da istifa etsin” dedi.

Çalışanlar, “Bu iş yerinde grev var” pankartının üzerine bir de boş cüzdan asıp, mağdur oldukları mesajını vermeye çalıştıklarını da kaydetti.

Büro – İş Başkanı Hüseyin Akyön, dün yaptığı açıklamada, “21 Ağustos’ta başlattığımız grev devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü içişleri bakanlığının çağrısına uyarak belediye meclis üyeleriyle bir toplantı yaptık. İçişleri Bakanı Teberrükan Uluçay’ın, Belediye Başkanı ile görüşmesini bekliyoruz” dedi.

Akyön, “Dayanacak gücü olmayan, okula giden çocuğuna harçlık veremeyen, evine ekmek götüremeyen Mehmetçik çalışanlarının yapacakları daha sert eylemleri durdurabilmek için sendika olarak büyük çaba sarf etmekteyiz. Ancak bu çalışana eğer iyi bir haber verilmezse, sendikasıyla birlikte hiç kimsenin beğenemeyeceği eylemleri çok erken bir günde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Akyön, olacakların tüm sorumluluğunun Belediye Başkanı Beyazit Adalıer’in omuzlarına kalacağını da ekledi.

Bu arada Mehmetçik Belediyesi çalışanları, 30 Eylül günü kan bağışı kampanyası düzenleyecek.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.