1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE 115 GÜN SÜREN GREV KALDIRILDI
MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE 115 GÜN SÜREN GREV KALDIRILDI

MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE 115 GÜN SÜREN GREV KALDIRILDI

Mehmetçik Belediyesi’nde 115 gündür süren grev, varılan anlaşma sonucunda kaldırıldı.

A+A-

Mehmetçik Belediyesi’nde 115 gündür süren grev, varılan anlaşma sonucunda kaldırıldı.

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının örgütlü bulunduğu Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön bu sabah belediyeye giderek çalışanlarla birlikte  asılı olan grev yazısını indirdi ve belediyedeki çalışmaları başlattı.

1387187394.jpg

AKYÖN

Büro-iş Başkanı Hüseyin Akyön ile Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer, grevin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptılar.

Hüseyin Akyön yaptığı açıklamada, 115 gündür süren grevin geçtiğiniz cuma günü itibarıyla anlaşmaya varılmasının ardından bu sabahtan itibaren kaldırıldığını belirtti.

Akyön, çalışanlarla birlikte bugün belediye binasını açarak işler duruma gelmesi için çalışmaları yapacaklarını, aynı çalışmaların halk plajında da yapılacağını söyledi.

Belediye hizmetlerinin bugün itibarıyla yeniden başladığını ifade eden Akyön,  grev süresince katkıları nedeniyle Mehmetçik esnafına ve yöre halkına, 115 gün  gösterdikleri direniş  için grev yapan çalışanlara teşekkür etti.

Akyön, grevin sona erdirilmesindeki çalışmaları nedeniyle Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile anlayışı nedeniyle Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer’e de teşekkür etti.

Akyön, belediye çalışanlarının protokolden doğan haklarını elde ettikleri için grevi sonlandırdıklarını ifade etti.

1387187416.jpg

ADALIER

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer de, grev nedeniyle uzun süredir hizmet veremediklerini belirterek, belde halkına anlayışı için teşekküre etti.

Adalıer, anlaşma sağlanması yönünde hükümetin, İçişleri Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın büyük katkıları olduğunu, iki tarafı da anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Adalıer, KKTC’deki belediyelerin büyük çoğunluğunun, çalışanlara anormal artışlar yapılması ve karşılayamayacakları taahhütlerin altına girmeleri nedeniyle batmış durumda olduğunu savunarak, kendisinin de  süreçte aynı duruma düşmemek için hareket ettiğini söyledi.

Üniversite mezunu bir öğretmen 1600-1700 TL maaş alırken, belediye işçilerine aşırı artışlar verilmesinin olası olmadığını söyleyen Adalıer, ” Ödeyemeyeceğimiz miktarlar veya belde halkının ödeyemeyeceği vergilerle devam etmek olası değildi. Çalışanlar benim evlatlarımdır. Ancak 6 köyün insanı da bizim anamız, babamızdır. Ben bu düşünceyle hareket ettim. Bu düşünceyle sıkı çekerek bu günlere geldim” dedi.

Adalıer, belediyedeki anlaşmazlığın bu noktalara gelmesine sebep olduğu gerekçesiyle eski İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu eleştirdi.

1387187384.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.