1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE ÖZ KAYNAKLAR 3 KAT ARTTI
MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE ÖZ KAYNAKLAR 3 KAT ARTTI

MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDE ÖZ KAYNAKLAR 3 KAT ARTTI

1. Altı Aylık Faaliyet Toplantısı

A+A-

Mehmetçik Belediyesi’nin “1. Altı Aylık Faaliyet Toplantısı” yapıldı. Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, göreve gelmesinin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve belediyenin öz kaynaklarının neredeyse üç kat arttığını açıkladı.

29 Haziran 2014 yerel seçimlerde göreve gelen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, 6 aylık faaliyetlerini belde halkına aktararak, halktan gelen talepleri, istek ve önerileri dinledi.

ÖZ KAYNAKLARDAKİ ARTIŞ

Mehmetçik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, belediye bünyesindeki mali çalışmalarla 2013 yılında 608 bin 70 TL olan belediye öz kaynaklarını 2014’ün son altı ayında 1 milyon 865 bin 928 TL ile neredeyse üçe katladıklarını söyledi.

Sarıçizmeli, belediye öz kaynakları ile bir yol süpürme aracı, bir tam donanımlı yerinde bakım ekibine minibüs ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti katkılarıyla bir tam donanımlı su tankeri alarak araç filosunu genişlettiklerini ifade etti.

Sarıçizmeli, göreve geldikleri günden itibaren belediye meclisi ile uyum içerisinde çalıştığını, belediyedeki personel arası küskünlüklerin ortadan kalktığını, belediye hizmet kalitesinin gözle görülür şekilde artığını söyledi.

“ÇÖPLÜK ARTIK YANMIYOR”

Sarıçizmeli, uzun yıllar bölgede sağlık sorunu yaratan, zehir saçan Mehmetçik çöplüğünün artık yanmadığını; ciddi bir maliyetle hazırladıkları projeyle ve yapılan periyodik çalışmalarla çöplerin kontrollü bir şekilde gömülerek hem yanmasını önlediklerini, hem de haşerelerin engellendiğini anlattı.

Haşereyle mücadele için de yeni bir uygulama başlatıldığını kaydeden Cemil Sarıçizmeli, görevlendirilen ekibin düzenli olarak beldedeki evleri jel yöntemiyle ilaçladığını ve ayrıca belde halkına ücretsiz fare zehri dağıtıldığını bildirdi.

HER GÜN 370 ÖĞRENCİYE SÜT

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, belde sınırları içindeki Mehmetçik İlkokulu, Çayırova İlkokulu ve Kumyalı İlkokulu’nda “Süt İçiyorum Sağlıklı Büyüyorum” kampanyasıyla her gün 370 öğrenciye sağlıklı büyümeleri için süt dağıttıklarını belirtti.

Göreve gelir gelmez belediye meclisi ile uyum içerisinde yürüttükleri çalışmalarla belediye programlarını yenilediklerini ve halkla ilişkiler birimini oluşturduklarını kaydeden Sarıçizmeli, “Alo 185 belediye hattı ile halkımızın belediyemize daha kolay ulaşmasını sağladık. Her Perşembe bir evde uygulamamız ile her Perşembe bir evi ziyaret ederek beldemizde yaşayan kişilerin şikayetlerini, isteklerini yerinde inceleme şansı buluyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.