1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDEKİ GREV 2. AYINDA
MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDEKİ GREV 2. AYINDA

MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDEKİ GREV 2. AYINDA

Ahmet Beyazit Adalıer, Belediye’de 21 Ağustos’tan bu yana süren greve neden olan ve “oldu-bittiye getirilerek” yokluğunda imzalanan protokolle ilgili davaların sürdüğünü ifade ederek, “Hal böyle iken grevin makul ve haklı bir tarafı yoktur” dedi.

A+A-

“MAKUL VE UYGULANABİLİR BİR ANLAŞMAYA HAZIRIM”

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer, Belediye’de 21 Ağustos’tan bu yana süren greve neden olan ve “oldu-bittiye getirilerek” yokluğunda imzalanan protokolle ilgili davaların sürdüğünü ifade ederek, “Hal böyle iken grevin makul ve haklı bir tarafı yoktur” dedi.

Adalıer, makul ve uygulanabilir bir anlaşmayla çalışanların ve halkın içinde bulunulan durumdan kurtarılması için çalışmaya hazır olduğunu da belirtti.

Adalıer yazılı açıklamasında, grev gerekçesinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ve Belediye Asbaşkanı tarafından imzalanan 2011 Mali Protokolü olduğuna işaret ederek, “Söz konusu protokolle verilmek istenen ek yan haklar ve yapılması istenen terfilerle ilgili uzlaşmazlık veya anlaşmazlık, sözkonusu protokol asbaşkan tarafından imzalanmadan önce de sendika tarafından bilinmekteydi” ifadelerini kullandı.

“Temmuz 2011’de rahatsızlığımı da fırsat bilerek Sendika Başkanı ve Asbaşkan, bunu kabul etmediğimi veya kabul etmeyeceğimi bile bile bir oldubittiye getirmek için imzalamışlardır” diyen Adalıer, protokolde verilen bazı terfilerin Toplu İş Sözleşmesi’ne göre verilemeyeceğinin Sayıştaylık tarafından tespit edildiğini kaydetti.

Adalıer, söz konusu protokolün uygulanıp uygulanamayacağı ile ilgili devam eden iki dava bulunduğunu ve Mağusa Kaza Mahkemesi’nde 4210/2012 sayılı davanın duruşmalarının devam ettiğini belirterek, “Hal böyle iken devam eden grevin makul ve haklı bir tarafı yoktur” dedi.

“BELEDİYE’YE MART 2013’TEN BERİ DEVLET KATKISI ÖDENMİYOR”

“Mehmetçik Belediyesi’ne eski bütçeye göre Mart 2013’den itibaren devlet katkısı ödenmemektedir” diyen Adalıer, Haziran 2013 tarihine kadar maaşların ve bayramlıkların ödendiğini kaydetti.

Adalıer, “Bayram öncesi bir aylık devlet katkısının yatması üzerine Temmuz 2013 maaşları da ödenmiştir” diyerek, Belediye Meclis üyeleri ile yaşanan sıkıntılar sonrasında hazırlanan belediye bütçesininse henüz onaylanmadığını belirtti.

Bazı belediyelerin devlet katkısı almalarına rağmen çalışan maaşlarını ödeyemez durumda olduğunu belirten Adalıer, Mehmetçik Belediyesi’nde çalışanlara her yıl barem içi artış yapıldığını ve hayat pahalılığının ödendiğini kaydetti.

“MAKUL VE UYGULANABİLİR BİR ANLAŞMAYA HAZIRIM”

“Belediyemiz çalışanlarının en iyi imkanlara sahip olmalarını, çok daha iyi maaş almalarını en fazla isteyenlerdenim. Bununla birlikte kaynağı olmayan bir artışı yapmam ve uygulamam çok daha kötü sonuçlar doğuracağı veya sorumlu olduğum 3 bin 700 nüfusa ek vergiler getireceği gerekçesi ile protokol gereği talep edilen artışın yapılmasını uygun bulmadım” diyen Adalıer, yaşananlara rağmen makul ve uygulanabilir bir anlaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.